LINTA O HAPŠENJU: U BiH priveden Srbin po hrvatskoj poternici

Tanjug

29. 11. 2020. u 20:18

PREDSEDNIK Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta saopštio je da je Mladen Grujić (53) uhapšen juče na graničnom prelazu Šepak, pri ulazu iz Srbije u BiH, na osnovu hrvatske poternice, jer je protiv njega Županijsko državno tužilaštvo u Bjelovaru podiglo optužnica zbog navodnog ratnog zločina u Zapadnoj Slavoniji 1991. godine.

ЛИНТА О ХАПШЕЊУ: У БиХ приведен Србин по хрватској потерници

Foto: Tanjug

Najoštrije osuđujući skandalozno hapšenje Grujića, Linta je naveo da je Hrvatska na osnovu međunarodnih poternica dosad širom sveta uhapsila oko 180 Srba, a hapšenje Grujića je peto ove godine.

-Jasno je da Hrvatska ima namjeru da masovnim sudskim procesima i hapšenjima, krajiške Srbe prikaže kao agresore i ratne zločince-, naveo je Linta u saopštenju, isticući da Hrvatska punih 25 godina sprovodi progon srpskih veterana s ciljem zastrašivanja i opravdanja lažne i apsurdne optužbe da su Srbi bili agresori i zločinici a Hrvati oslobodioci i žrtve.

Linta je pozvao ministarku pravde Maju Popović da hitno razgovara sa hrvatskim ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom o rešavanju slučaja Grujić i smatra da treba da insistira da Srbija dobije stvarni spisak srpskih veterana protiv koji se vode postupci vezani za ratne zločine.

-Neprihvatljivo je da Hrvatska 25 godina od završetka rata hapsi pripadnike bivše JNA i Vojske Republike Srpske Krajine na osnovu lažnih dokaza i falsifikovanih izjava svedoka saradnika- kaže Linta.

Jasno je, smatra on, da će Hrvatska nastaviti da progoni krajiške Srbe koji su učestovali o časnoj odbrani svog naroda dok bude živ i poslednji srpski veteran.

Zbog toga je posebno važno da se stalno ponavlja prava istina da su krajiški Srbi vodili odbrambeni i pravedan rat, da im se ne bi ponovio genocid i masovni zločini iz vremena NDH, od strane režima Franje Tuđmana, naveo je Linta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april