„MERE MORAJU BITI RIGOROZNIJE!” Nove prognoze profesora Kočovića

Novosti online

03. 12. 2020. u 09:32

PROFESOR Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, koji mesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije na osnovu proračuna baziranog na Gausovoj krivoj, izneo je najnovije procene.

„МЕРЕ МОРАЈУ БИТИ РИГОРОЗНИЈЕ!” Нове прогнозе професора Кочовића

Foto: Depositphotos/Printscreen

Poredeći s početkom epidemije, kada je izgledalo kao da se nalazimo na nekom brežuljku, a sada smo na vrhu planine, izgleda kao da želimo da se popnemo na Himalaje, objasnio je trenutnu situaciju matematičar.

- Stojimo na 8.000 zaraženih na dnevnom nivou i vidi se na grafikonu da će u narednom periodu broj zaraženih biti u blagom porastu - rekao je i da kada je reč o crnom talasu u kojoj su se našle i zemlje iz okruženja, Srbija ih je sve prešla, izuzev Hrvstke koje je prethodne nedelje imala pogoršanje.

- Na osnovu grafikona se vidi i da u celoj Evropi pada broj zaraženih. Rusija, Estonija, Letonija, Hrvatska, Srbija , to su zemlje u problemu. Kao i Švedska na severu - objasnio je.

- U celoj Evropi je problem i ta imaginarna brojka o 50 zaraženih na 100.00 stanovnika će predstavljati problem za vlade jer postoji pritisak da se popuste mere - kaže i napominje da se očekuje da se taj rast očekuje i u Srbiji, koliko god da on to ne bi želeo da se desi.

 Da li će mere, koje će najverovatnije stupiti na snagu u petak, pomoći da se zaustavi ovaj rast?

- Mere moraju biti rigoroznije od ovih koje sada imamo, ali će kriva polako početi da se zaravanjava i da pada - napomenuo je Kočović u jutarnjem programu tv Pink.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)