"MNOGO TEŽA SLIKA": Zdravković - "Pacijente odmah po dolasku stavljamo na kiseonik"

Tanjug

06. 12. 2020. u 09:24

DIREKTORKA KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković izjavila je danas da u prijemno-trijažnu ambulantu sada dolaze pacijenti oboleli od virusa korona sa mnogo težom kliničkom slikom, sa uznapredovalim pneumonijama koje zahtevaju stavljanje na kiseonik odmah po dolasku.

МНОГО ТЕЖА СЛИКА: Здравковић - Пацијенте одмах по доласку стављамо на кисеоник

Foto: Z. Knežević

Ona je za RTS rekla da 95 do 99 procenata pacijenata kako ulazi u bolnicu zahteva kiseonik istog trenutka.


Zdravković je navela da je u KBC "Bežanijska kosa" trenutno smešteno 300 kovid pacijenata, od čega se 40 pacijenata nalazi na intezivnoj nezi.

- Starosna struktura je šarolika i varira. U ovom trenutku nemamo toliko mlade pacijente, uglavnom je prosek godina 62 godine i uglavnom su godine života faktor komplikacija bolesti - objasnila je Zdravković.

Na pitanje da li se već primećuje rezultat mera koje su pooštrene, ona je odgovorila da se diskretno primećuje, ne tako značajno kao što bismo voleli, ali ukazuje da nismo ni dali dovoljno prostora da se primeti.

- Vrlo je bitno što su uvedene sve te mere, ali je još bitnije da i dalje kažemo ma koliko to delovalo dosadno i na neki način opterećujuće - mere za sebe ne znače ništa, ljudi su ti koji moraju te mere da prihvate, da ih sprovode i da budu dosledni jer svi mi vidimo da je ovaj virus izuzetno zarazan - istakla je Zdravković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Danas stiže novo zahlađenje, evo gde će padati sneg