OPŠTINA ZBOG NEZADOVOLJSTVA PONIŠTILA KONKURS: Nevladine organizacije u Gračanici odustale od dodeljenih sredstava

D. ZEČEVIĆ

16. 12. 2020. u 18:47

OPŠTINA Gračanica i Komisija za procenu projekata saopštili su da je konkurs „Ublažavanje posledica izazvanih pandemijom virusa Kovid 19“ poništen jer su nevladine organizacije odustale od dodeljenih sredstava.

ОПШТИНА ЗБОГ НЕЗАДОВОЉСТВА ПОНИШТИЛА КОНКУРС: Невладине организације у Грачаници одустале од додељених средстава

Foto: M.labudović

Naime, nezadovoljne raspodelom sredstava nevladine organizacije sa područja ove opštine odustale su od istih, a iz opštine Gračanica ističu da su “posle mnogobrojnih neopravdanih napada od strane pojedinih političara i dela medija, nevladine organizacije koje su konkurisale i dobile sredstva na konkursu, obavestile opštinu i pomenutu komisiju da se povlače i da ne žele da potpišu ugovore za realizaciju projekata“.

- Svi projekti za koje je Komisija ocenila da su kvalitetni i da zaslužuju da budu finansijski podržani za cilj su imali ublažavanje posledica koje su nastale tokom pandemije virusa korona - navode iz opštine Gračanica.

Iz opštinre dodaju da su se “poslednjih nedelja opština Gračanica i četrnaest nevladinih organizacija koje su aplicirale na ovom konkursu našlo na meti pojedinih političkih partija i dela medija koji su ih optuživali za nepoštovanje zakona i zloupotrebu javnih sredstava.“

- Iako odgovorno tvrdimo da je procedura sprovedena transparentno i u skladu sa zakonom, pojedinci koji sebe još smatraju srpskim političkim predstavnicima, iako to nisu, iskoristili su ovaj konkurs za sopstvenu promociju čineći time štetu svojim sugrađanima. Ovakvim delovanjem naneta je velika šteta našoj zajednici - navode iz opštine Gračanica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a