OVDE LEKARI NE ZNAJU ZA PAUZU I SLOBODAN DAN: Meridian posetio Dom zdravlja u Loznici i uručio značajnu donaciju (FOTO)

Promo

19. 12. 2020. u 14:00

KORONA je neumorna i pritisak na medicinare da ovaj opasni virus koliko toliko stave pod kontrolu ne opada.

ОВДЕ ЛЕКАРИ НЕ ЗНАЈУ ЗА ПАУЗУ И СЛОБОДАН ДАН: Меридиан посетио Дом здравља у Лозници и уручио значајну донацију (ФОТО)

Foto: Promo

Gotovo da ne postoji deo Srbije gde situacija nije alarmantna, a na ruku nam ne idu vremenske prilike niti nastupajući praznici.

Meridian se već mesecima nalazi na terenu širom Srbije i regiona i pažljivo prati razvoj situacije. Jadarski okrug jedan je od najteže pogođenih područja, sa gotovo 4.000 zaraženih.

Stoga su se volonteri ove kompanije ponovo našli u zapadnom delu naše zemlje i posetili Dom zdravlja Loznica, koji dnevno izvrši preko 200 pregleda. Za medicinski tim ove ustanove ne postoje reči odmor, pauza i slobodan dan.

- Ako vam kažemo da dnevno obavimo više od 200 pregleda, a da imamo i veliki broj zaraženog osoblja, biće vam jasno zašto su nam ovakve posete i donacije važne, pre svega kao gest uvažavanja. Primetila sam da ste aktivni i da pomažete kolegama širom Srbije, na čemu vam zahvaljujem od srca u ime svih kolega. Svi se nadamo da će ovo proći što pre - reči su direktorke Branke Krasavac.

Foto: Promo

Bio je to povod da Meridian hitno reaguje i pomogne ustanovi primarne zdravstvene zaštite, prevashodno kroz donacije u vidu deficitarne medicinske opreme – beskontaktnih toplomera, stolova i stolica, kako bi prijem i protok pacijenata tekao što efikasnije.

Poseta Loznici deo je gotovo jednogodišnje velike priče o humanosti zaposlenih u Meridianu jer je reč o kompaniji koja je do sada obišla više od 60 gradova i opština Srbije, uputivši višemilionske pakete donacija u novcu, medicinskoj opremi i drugim potrepštinama.

Teško da ćemo ovu godinu zapamtiti po lepom. Ipak, domaća kompanija je pokazala da solidarnost u poslovnoj zajednici predstavlja jedinu održivu vrednost.

Meridian nastavlja borbu za što bržu pobedu nad pandemijom i biće uz lekare i medicinske sestre do konačne pobede nad virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...