POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo šta će razmatrati srpski epidemiolozi, nove mere stupile na snagu

Novosti online

21. 12. 2020. u 07:57

NOVA sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa počela je danas u 8 časova, a osim što će biti razmatrana trenutna epidemiološka situacija, očekuje se i da budu donete nove mere, kako se očekuje - relaksirane.

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Ево шта ће разматрати српски епидемиолози, нове мере ступиле на снагу

Foto: Tanjug

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da medicinski deo Kriznog štaba ne podržava popuštanje mera i dodao da je preporučivao ograničenje kretanja za Novu godinu u periodu od 19 časova do 5 ujutru, ali da za sada za to nema potrebe.

On je rekao da je najveća podrška zdravstvenim radnicima do sada to što je većina proslavila slavu Svetog Nikole u krugu porodice. 

U ponoć su na snagu stupile nove mere, koje podrazumevaju da strani državljani koji dolaze u Srbiju od danas moraju da imaju negativan pi-si-ar test ne stariji od 48 sati.

Što se tiče naših državljana koji ulaze u Srbiju oni će morati da imaju ili negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova ili će morati u obavezan karantin. Lekari ističu da su ključne mere i dalje prekid kontakata, distanca i nošenje maski, a imunizacija koja je pred nama se pojavljuje kao spas.   

Od danas je produženo i radno vreme bioskopa i pozorišta do 21 sat.

Od početka pandemije, u Srbiji su potvrđena ukupno 300.062 slučaja koronavirusa, a ukupan broj preminulih je 2.686.

Situacija sa koronavirusom u Srbiji je i dalje ozbiljna. Prema poslednjem preseku, testirano je  više od 11.000 osoba, a obolelo je više od 3.500. Preminula su 54 pacijenta.

U kovid bolnicama je broj primljenih i dalje veći od broja otpuštenih pacijenata. U mnogim gradovima, bolnice su pune. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...