DANAS JOŠ TOPLIJE: Temperaturne promene za vikend, evo kakvo nas vreme čeka do kraja nedelje

Tanjug

24. 12. 2020. u 07:09

U SRBIJI će danas biti malo i umereno oblačno, suvo i još toplije, sa maksimalnom temperaturom do čak 21 stepen.

ДАНАС ЈОШ ТОПЛИЈЕ: Температурне промене за викенд, ево какво нас време чека до краја недеље

Foto: Depositphotos

Posle podne i uveče na severu naoblačenje mestimično sa kišom koje će se tokom noći proširiti na zapadne i centralne krajeve. Vetar slab, na severu i planinama umeren, južnih pravaca.

Jutarnja temperatura od 0 do 8 stepeni, najviša dnevna od 11 na jugoistoku do 21 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu će pre podne biti pretežno sunčano, posle podne postepeno naoblačenje, uglavnom suvo.

Vetar slab, južni, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 5 do 8 c, najviša dnevna oko 17 stepeni.

Od petka do nedelje oblačno sa padavinama. U planinskim predelima sneg se očekuje od petka uveče do kraja vikenda, pri čemu će doći do stvaranja i značajnijeg povećanja visine snežnog pokrivača, naročito u subotu.

U nižim predelima će padati najpre kiša. U subotu će na severu biti uglavnom suvo, u ostalim krajevima očekuje se prelazak kiše u sneg.

Više padavina u subotu i nedelju očekuje se u centralnim i južnim krajevima, gde se očekuje formiranje snežnog pokrivača. Početkom naredne sedmice toplije uz prestanak padavina u svim krajevima, razvedravanje i pojačavanje jugoistočnog vetra u košavskom području.

Krajem perioda prolazno naoblačenje sa kišom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina