NENAD JE NEVIN, OPTUŽBE SU LAŽNE: Verica Janković o presudi njenom bratu, osuđenom u Prištini na šest godina zatvora

D. ZEČEVIĆ

26. 12. 2020. u 07:26

MOJ brat je nevin. Svima je jasno da su ga osudili na pravdi Boga, na osnovu lažnih optužbi naših komšija, braće Šalja, da ih je navodno zlostavljao za vreme ratnih dejstava.

НЕНАД ЈЕ НЕВИН, ОПТУЖБЕ СУ ЛАЖНЕ: Верица Јанковић о пресуди њеном брату, осуђеном у Приштини на шест година затвора

Foto:; Privatna arhiva

Arsići od pamtiveka žive u Čaglavici. Moj brat Nenad i dalje živi na Kosmetu iako je po službi bio angažovan u Niškoj Banji. Nikada nismo imali problema, sve do ovih laži o našem bratu.

Ovo je za "Novosti" rekla Verica Janković, rođena sestra Nenada Arsića (47) iz Čaglavice. On je pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u četvrtak osuđen na šest godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Prošle godine Nenad Arsić je uhapšen na administrativnom prelazu Merdare i od tada je u pritvoru. Tereti se da je navodno nečovečno postupao prema braći Jakupu i Skenderu Šalji, tokom 1999. godine. Upućeni u ovaj slučaj, međutim, kažu da su braća Šalja Nenada prijavila zato što nije želeo da im proda deo imanja u Čaglavici.

- Uprkos svemu što je doživeo od hapšnja, moj brat namerava da nastavi da živi na Kosmetu - kaže Jankovićeva. - Šta god radili, našeg brata neće uspeti da oteraju sa KiM. Veruje u pravdu i da će sudski organi shvatiti da je lažno optužen.

Arsićev advokat Dejan Vasić kaže da je presuda sramna i naglašava ni da obrazloženje nije valjano pročitano.

HOĆU LI ŽIVA DOČEKATI SINA?

Foto: Privatna arhiva

DIREKTOR Kancelarije za KiM, Petar Petković, posetio je u Nišu majku i sestru Nenada Arsića. On je pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u četvrtak osuđen na šest godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Kako navode iz Kancelarije, majka Vidosava je noć posle izricanja presude provela milujući ćebence kojim je Nenada pokrivala dok je bio beba.

- Hoću li živa dočekati mog sina? Ništa mi više ne treba, snage više nemam ni za život ni za šta. Samo da mi sina vrate - kroz suze, skrhana bolom govorila je Vidosava Arsić.

- Sudsko veće prilikom izricanja presude nije našlo za shodno čak ni da kaže ni da objasni zbog čega je izrečena presuda - naglašava Vasić. - Jer dokazi izvedeni u toku postupka više nego jasno su pokazali da navodno oštećena lica nisu govorila istinu. Uložićemo žalbu i očekujemo nastavak postupka pred Apelacionim sudom za koji se nadamo da će razumnije i argumentovanije razmotriti ovaj slučaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri