SRBIJA BRINE O SVIM SVOJIM GRAĐANIMA: Vučić predložio da se obezbede vakcine za sve zajednice na Kosovu i Metohiji

Novosti online

26. 12. 2020. u 18:50

СРБИЈА БРИНЕ О СВИМ СВОЈИМ ГРАЂАНИМА: Вучић предложио да се обезбеде вакцине за све заједнице на Косову и Метохији

Foto: Printskrin

MINISTAR zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je povodom vakcinisanja stanovništva na severu Kosova istakao brigu rukovodstva Srbije sa predsednikom Vučićem na čelu o svim građanima.

Ministar Lončar je u rekao da je rukovodstvo Republike Srbije posvećeno brizi o svim građanima bez izuzetka. Posebno u vreme pandemije, koja već godinu dana teroriše ceo svet i koja je odnela gotovo dva miliona života.

- Uzimajući sve navedeno u obzir i uvažavajući činjenicu da smo prvi u regionu, a drugi u kontinentalnom delu Evrope nabavili vakcinu protiv korone i otpočeli imunizaciju najugrozenije grupe stanovništva, u skladu sa mišljenjem struke i preporukama SZO, smatramo da je interes svih nas da omogućimo što većem broju građana da se sačuva od posledica ove pandemije i na taj način spasemo živote svakog ko može da bude fatalno ugrožen dobijanjem korone - rekao je Lončar.

Foto Tanjug

- Predsednik Vučić mi je predložio da iz prvog sledećeg kontingenta vakcina protiv korone, koji očekujemo početkom januara, obezbedimo određene količine i za ostale nacije i sredine na Kosovu i Metohiji - istakao je ministar.

U vezi sa imunizacijom na severu Kosova, Lončar je izjavio:

- U protekla dva dana na KiM je vakcinisano više stotina građana, kojima je na taj način pružena prevencija protiv ove smrtonosne zaraze, čime su sačuvani od potencijalnih fatalnih posledica ove pandemije.

- Verujemo da je to cilj svake odgovorne vlade na ovom svetu, svakog čoveka, da učini maksimum kako bi se spasao makar jedan ljudski život, a kamoli na stotine i hiljade njih - zaključio je Lončar u intervjuu za Indeks onlajn.

Da podsetimo, Srbija je u aprilu donirala Prištini više od 1000 testova, baš u vreme kada je vladala najveća pomama za njima. To je nažalost propraćeno politizacijom od strane Albanaca, koji su i na najavu vakcinacije naših ljudi na severu Kosova burno reagovali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)