GRAD NIJE TRAŽIO ORGANIZOVANJE DOČEKA: Vlasti prestonice svesne svih rizika, apeluju na odgovornost u "najluđoj noći"

Tanjug

30. 12. 2020. u 09:31

GRADSKA vlast u Beogradu nije ni tražila organizovani doček Nove godine, jer smo bili svesni da je to epidemiološki rizik, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ГРАД НИЈЕ ТРАЖИО ОРГАНИЗОВАЊЕ ДОЧЕКА: Власти престонице свесне свих ризика, апелују на одговорност у најлуђој ноћи

Foto: Deposithotos

- Ovo će biti drugačija Nova godina, neće biti onog tradicionalnog dočeka na koji smo navikli i po kojoj je Beograd poznat, ali ovo je bila i drugačija godina, tako da je prirodno da Nova godina ne bude proslavljena na isti način - rekao je Vesić.

Dodao je kako je važno da građani znaju da tokom Nove godine treba da budemo odgovorni, da izbegavamo velike proslave, kako bi što više nas dočekalo vakcinaciju koja je počela.

Vesić je rekao da se gradska vlast u Beogradu trudila tokom ove jeseni da obezbedi da privreda radi.

- Ja sam često bio napadan zbog toga, ali moj posao je da obezbedim da se sačuvaju radna mesta, i trudili smo se da nađemo meru zaštite javnog zdravlja s jedne strane i s druge da privred radi, jer nama u sektoru ugostiteljstva u Beogradu radi 40.000 ljudi. To je 40.000 porodica, ti ljudi treba da odnesu svojim porodicama platu, da kupe deci nešto za Novu godinu. I zato je bilo važno da nađemo meru. Ja sam ponosan na to što se u Beogradu radi makar do 18 sati. Neće se raditi ni u Parizu ni u Londonu, ni u Berlinu ni u mnogim drugim gradovima - naglasio je Vesić.

Foto Predrag Mitić

Ocenio je da je nađena mera između potrebe očuvanja javnog zdravlja i radnih mesta.

- Svako radno mesto koje se sačuva je velika stvar, a s druge strane zato nikada nismo ni tražili organizovani doček Nove godine, jer smo bili svesni da su lekari u pravu kad su govorili da je to epidemiološki rizik. Zato je dovoljno da se radi do 18 sati, pa onda sačekamo Novu godinu kod svojih kuća, a radiće se i 1. i 2. januara. I verujem da će ova godina ostati za nama i da ćemo sledeće godine uz pomoć vakcine već posle nekoliko meseci se sećati ovoga što se dešavalo kao nekog ružnog sna - rekao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije