"NIJE MI JASAN NESTOROVIĆ" Doktor Kon iskreno o odnosu sa kolegama i strahu od korone

Novosti online

02. 01. 2021. u 08:25

GODINU za nama obeležio je virus - dugotrajan, iscrpljujući, smrtonosan. Epidemija korone izrodila je mnoge heroje, pacijente i lekare, a onda i obične građane koji se nisu libili da pomognu.

НИЈЕ МИ ЈАСАН НЕСТОРОВИЋ Доктор Кон искрено о односу са колегама и страху од короне

Foto: Printscreen

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Predrag Kon upravo je 2020. obeležio kao ličnost koja je na mnoge načine prešla preko svojih granica, a sve u želji da, kako on to često i govori, "izađemo iz ratnog stanja" i "pobedimo ovu pošast".

O strahu da je i sam zaražen...

- U svakodnevnom sam kontaktu sa osobama koje imaju koronu. Ovde u Gradskom zavodu za javno zdravlje konstantno sam u razgovoru sa tehničarima koji su u dodiru sa zaraženima. Ipak, iako sam u kontaktu, nisam mislio da sam zaražen jer, verujte, ovde ne možete videti nikoga da ne nosi masku ni na trenutak. Nisam nikada bio u samoizolaciji.

O odnosu sa drugim kolegama i doktorom Nestorovićem

- Svakako da sam imao određenih razočaranja, a najteže su mi padali napadi koji su dolazili od ljudi sa kojima sam radio i sarađivao. Strašno me je zaboleo napad mog profesora, doktora Radovanovića. Ipak, volim da kažem da će istorija da sudi o tome šta se događalo, koje su odluke bile dobre, a koje ne.

Mnogo pažnje u javnosti je izazvao njegov odnos sa doktorom Nestorovićem.

- On je napustio Krizni štab svojevoljno i nemam šta dalje da komentarišem. Samo mi nije jasno zašto on kada je već izašao iz Kriznog štaba nastavlja da komentariše odluke Štaba? To mi nije jasno, zaista.

Cepanje lekara

- Najznačajnije za mene je što je došlo do pokušaja cepanja lekara. O tome nema ni govora. Mi smo svi, ponavljam, na istom zadatku. Mere koje su preporučene usvojene su mahom zajedničkom odlukom. Bilo je cepanja u razmišljanjima, ali odluke koje su donete su zajedničke.

Doktor Kon govorio je i o svojoj ljubavi prema muzici.

- Ja sam potpuno drugačiji čovek od ovog kojeg viđate svakodnevno. U javnosti ja sam profesionalac, lekar koji brine za zdravlje nacije. Privatno, ja sam čovek pesme, šale... Često se dešava da dođem kući nakon nekog gostovanja i upitam ukućane: "Jeste gledali onog Kona, je l’ bio dosadan kao i uvek?".

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)