SUTRA POČINJE VAKCINACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA: Doktor Đerlek objavio dobre vesti, evo koji je plan imunizacije

Tanjug

04. 01. 2021. u 20:30

PLAN Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju je da se do kraja ove sedmice vakciniše 2.500 ljudi u gerontološkim centrima i oko 8.500 zdravstvenih radnika, rekao je večeras državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

СУТРА ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА: Доктор Ђерлек објавио добре вести, ево који је план имунизације

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je za RTS izjavio da je interesovanje građana za vakcinaciju veliko, što pokazuje da postoji veoma razvijena svest o tome da je vakcinacija najbolji način da se izborimo sa koronavirusom.

Vakcinacija će se obavljati svakoga dana, osim na Božić, a sutra počenje za zdravstvene radnike i to od jedinica intenzivne nege, zatim prijemno-trijažnih centara, kovid bolnica.

- Tokom vakcinacije narednih dana bićemo prisutni na više od 30 lokacija širom Srbije, uključujući sve kliničke centre, kliničko-bolničke centre, opšte bolnice i na više od 110 punktova - najavio je Đerlek.

Naveo je da je Srbija danas dobila 19.500 Fajzer-Biontek vakcina, da imamo 2.400 vakcina Sputnjik i da će sve one biti utrošene do kraja nedelje a da se od ponedeljka očekuje novi kontigent Fajzer- Biontek vakcine.

- Tokom ovog meseca trebalo bi da dobijemo oko 80.000 Fajzerovih vakcina, u februaru još oko 200.000, a do kraja januara dobićemo i velike količine Sputnjikove i kineske vakcine - naveo je Đerlek.

Dodao je da će se raditi na tome da se tempo vakcinacije pojačava iz nedelje u nedelju, kako bi bilo vakcinisano što više ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)