PETAR PETKOVIĆ ČESTITAO PRAZNIK: Srećno Badnje jutro i Badnji dan sa Kosova i Metohije!

Tanjug

06. 01. 2021. u 09:05

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je građanima Badnji dan i podelio fotografiju sa badnjakom.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ ЧЕСТИТАО ПРАЗНИК: Срећно Бадње јутро и Бадњи дан са Косова и Метохије!

Foto: Printskrin

Srećno Badnje jutro i Badnji dan sa Kosova i Metohije! Pre sunca, u rano jutro, isekao sam badnjak sa željom i molitvom da nam praznik Hristovog rođenja donese mir i blagostanje!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju prisustvovaće obeležavanju Badnjeg dana i proslavi Božića na Kosovu i Metohiji.

Petković će danas u Kosovskoj Mitrovici, u 12 sati, uručiti ključeve stanarima za 36 novoizgrađenih stanova, u tri zgrade, u ulici Luja Braja, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dodaje se da su stanovi namenjeni mladim bračnim parovima, porodicama interno raseljenih lica i stambeno ugroženom domicilnom stanovništvu sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica.

Petković će popodne, u 16 sati, prisustvovati paljenju Badnjaka u porti Crkve Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

U saopštenju se navodi da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju sutra ujutru u naselju Dobrotin kod Lipljana, u skladu sa Božićnim običajima, biti položajnik porodici Rašić.

Nakon toga, u manastiru Gračanica prisustvovaće Božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

Petković će u 12 sati Domu zdravlja Donja Gušterica, u opštini Lipljan, uručiti sanitetsko vozilo, namenjeno potrebama srpskog stanovništva sa prostora centralnog dela Kosova i Metohije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...