DOKTOR KON SLAVI SVETOG STEFANA: Kao Jevrejin se nikada nisam odrekao srpskog porekla

Novosti online

09. 01. 2021. u 10:36

SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici nisu jedini koji danas slave Svetog Stefana. Dan posvećen ovom velikom hrišćanskom sveu obeležava i epidemiolog dr Predrag Kon, koji je tu činjenicu podelio na svom Fejsbuk profilu.

ДОКТОР КОН СЛАВИ СВЕТОГ СТЕФАНА: Као Јеврејин се никада нисам одрекао српског порекла

Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Sveti Stefan je slava koju tradicionalno obeležavam. Slava mog dede i devojačka slava moje majke. Najuži krug porodice. Kao deklarisani Jevrejin nikad se nisam odrekao srpskog porekla - napisao je dr Kon na svom profilu.

Njegovi pratioci čestitali su mu slavu.

Sveti Stefan je slava koju tradicionalno obeležavam. Slava mog dede i devojačka slava moje majke. Najuži krug porodice. Kao deklarisani Jevrejin nikad se nisam odrekao srpskog porekla.

Posted by Predrag Kon on Subota, 09. januar 2021.

Podsetimo, trećeg dana Božića, 9. januara po novom kalendaru, obeleževa se dan svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

Stefan je bio Jevrejin i srodnik apostola Pavla. Prvi je od sedam đakona koje su sveti apostoli rukopoložili i postavili u službu pomaganja sirotinje u Jerusalimu. Zato je i prozvan arhiđakonom. Svojom verom činio je mnoga čuda među ljudima, a svojim protivnicima suprotstavljao se mudrošću i silom svetog duha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)