"MOGLO JE DA BUDE MNOGO VIŠE ŽRTAVA": Protest u Nišu protiv bahatih vozača (FOTO/VIDEO)

J. Ćosin

09. 01. 2021. u 16:00 >> 16:00

U NIŠU se danas okupilo nekoliko stotina ljudi kako bi ukazali na veliki problem sa kojim se ovaj grad bori, a to su bahati vozači i brza vožnja.

МОГЛО ЈЕ ДА БУДЕ МНОГО ВИШЕ ЖРТАВА: Протест у Нишу против бахатих возача (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: J. Ćosin

- Okupili smo se kao roditelji, kao uplašeni ljudi. Ponavljam po hiljaditi put, to smo mogli da budemo mi, ja sa mojom decom i moglo je da bude mnogo više žrtava nego što je bilo te večeri - rekao je jedan od učesnika protestne šetnje govorivši o nesreći koja se pre nekoliko dana dogodila u ovom gradu.

- Zato smo se skupili, jer nam je stvarno dogorelo, ne možemo više da posmatramo, to nije jednom, to se redovno dešava. Imam utisak da ta neka povlašćena omladina radi šta hoće u ovoj zemlji, da smo im mi ovde igralište. Ovo je jedan najobičniji roditeljski bunt, nikakva politika, samo da pokažemo da ovako više ne može - dodaje on.

 

Podsetimo, u Nišu se 4. januara dogodila nesreća u kojoj je stradalo dvoje ljudi, jedan od njih dečak od samo 12 godina.

Do nesreće je došlo kada je vozilo „audi“ beogradskih registarskih tablica kojim je upravljao devetnaestogodišnji mladić, pokosilo dvoje pešaka.

Slična nesreća, u kojoj su stradale tri osobe u Nišu se dogodila 1. aprila 2018. godine.

Pre gotovo tri godine u tom gradu ugašena su dva mlada života, kada je Stojan Sokolov automobilom naleteo na sestre Milicu i Mariju koje su tada imale 27 i 24 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo