DRAMATIČNE SCENE, NJIVE SE NE VIDE OD VODE: Teška situacija kod Bujanovca, nema oranice koja nije poplavljena (FOTO/VIDEO)

J. S.

11. 01. 2021. u 11:57

NA jugu Srbije se od jutros izlivaju reke. Sela oko Doljevca su poplavljena, u opštini Vladičin Han alarmantno je stanje nakon što su u pojedinim selima poplavljene kuće, ulice i polja.

ДРАМАТИЧНЕ СЦЕНЕ, ЊИВЕ СЕ НЕ ВИДЕ ОД ВОДЕ: Тешка ситуација код Бујановца, нема оранице која није поплављена (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: J. Stojković

Na putu Vranje-Bujanovac, poplavljene su njive ispod auto-puta.


 
 

Bujanovačka banja je, kako javlja naš reporter sa lica mesta, puno poplavljena. Još ne postoji tačan podatak koliko je domaćinstava pod vodom. Tim spasilačkih ekipa na čamcu obilazi domaćinstva, kako bi videli gde je potrebna pomoć ili eventualna evakuacija stanovništva.

Između glavnog puta i domaćinstava nalazi se reka, tako da se jedino čamcima može preći do naseljenog dela Bujanovačke banje.

Kako je Novostima potvrđeno, uskoro se očekuje sastanak Štaba za vanredne situacije u Bujanovcu, kada će se znati koliko je domaćinstava pod vodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar