DRAMATIČNO NA KOSMETU: U toku hitna evakuacija građana, srušila se dva mosta (FOTO/VIDEO)

Tanjug

11. 01. 2021. u 13:35

NA Kosovu i Metohiji su poplave srušile još jedan most, a u nekoliko opština evakuisano je stanovništvo zbog opasnosti od vode.

ДРАМАТИЧНО НА КОСМЕТУ: У току хитна евакуација грађана, срушила се два моста (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug AP

Voda je odnela most u selu Dobrošec u opštini Drenovica, prenosi prištinska Koha.

U opštini Gnjilane evakuisano je 15 stanovnika, iz sela Gnjilane, Mališeva, Ugljare, Bresaljce - Jabukće i Šilovo gde je srpska zajednica, a nadležne službe primile su i 87 poziva za pomoć.

Lokalne vlasti saopštile su da je naneta velika šteta na infrastrukturi, javnoj i privatnoj imovini.

Naneta je velika šteta i privatnom sektoru, jer je voda ušla u brojne prodavnice.

Ranije je objavljeno da je poplavljena i opština kamenica kao i da je voda odnela i dva mosta - jedan u ataru sela Ajnovce i drugi u selu Močare, piše portal Reporteri.

Teška situacija je i u selu Koretin, a obilne kiše i poplave napravile su probleme i u drugim delovima KiM, i skoro svi putevi su u blokadi.

Ministarstvo infrastrukture objavilo je da su blokirani putevi Priština-Peć, Kamenica - Strezovac, delovi puteva u Gnjilanu, Uroševcu, put Brezovica-Šar, Priština-Mutivode i mnogi drugi.

Junakinje popularne serije "Seks i grad" ujediniće se ponovo za snimanje nastavka serije u kojem će igrati iste uloge. Skoro dve decenije od završetka serije u njoj će se pojaviti tri od četiri glavne junakinje - Sara Džesika Parker, Sintija Nikson i Kristin Dejvis, a kompanija HBO nije obrazložila zašto se u seriji neće pojaviti Kim Katral, koja je igrala Samantu Džons, prenosi Rojters. Snimanje 10 novih epizoda počeće krajem proleća, a serija će se zvati "Samo tako".

U Gnjilanu se izlila reka Miruša, dok su poplavljena sela Livoč i Eperm, piše portal Lajmi.

Teška situacija je i u Kosova polju, a predsednik te opštine Ali Topali rekao je da su formirani timovi za procenu štete.

U toj opštini došlo je i do evakuacije stanovništva iz određenih delova, a ono obavlja policija čamcima, piše Gazeta ekspres.

Takođe, došlo je i do nestanka pijaće vode u naselju Kosovo Polje i Kalabrija u Prištini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Danas stiže novo zahlađenje, evo gde će padati sneg