SANACIJA ŠTETE NA KOSMETU: Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomaže ugroženim Srbima nakon poplava (VIDEO)

D. Zečević

11. 01. 2021. u 16:07

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju formirala je specijalni tim za pomoć ugroženim srpskim domaćinstvima na Kosovu i Meothiji , koja su pogođena poplavama. Naime, kako je izjavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poplave su posebno ugrozile srpska domaćinstva na centralnom Kosmetu i kosovskom pomoravlju.

САНАЦИЈА ШТЕТЕ НА КОСМЕТУ: Канцеларија за Косово и Метохију помаже угроженим Србима након поплава (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Došlo je do izlivanja reka Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice ali i druih potoka i rečica u ovom delu Kosova i Metohije što je dovelo do plavljenja desetine srpskih domaćinstava u Gračanici, Babinom Mostu, Plemetini, Donjoj Gušterici, Korminjanu i  više sela istakao je Petković.

On je naglasio da je novoformirani Specijalni tim kancelarije neprestano u komunikaciji sa opštinskim timovima za elementarne nepogode na prostoru Kosmeta.

Takođe, članovi ovog tima sa ekipama Crvenog krsta i centrima za socijalni rad utvrđuju štetu kako bi se što hitnije sanirala i na taj način se pomoglo domaćinstvima da se vrate normalnoj svakodnevnici.

Poručivši da je država Srbija uz svoj narod na Kosmetu i da će šteta od poplava biti sanirana i nadoknađena , on je istakao da je trenutno najbitnije iscrpiti vodu iz kuća i pomoćnih objekata kako bi se potom sve ostalo vratilo u prvobitno stanje.

U video-snimku ispod teksta pogledajte poplavljena područja u Kuzminu:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati