STAGNIRA VODOSTAJ U SLIVU VLASINE: Posledice poplava velike, nastavlja se borba sa prirodnom stihijom

I. M.

11. 01. 2021. u 17:56

PREDSEDNIK opštine Vlasotince Bratislav Petrović uveo je vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine zbog štete koje su izazvale obilne padavine u prethodna dva dana. Ova odluka je doneta iako vodostaj na svim vodotokovima u slivu Vlasine trenutno stagnira, ali su posledice dosadašnjih poplava velike.

СТАГНИРА ВОДОСТАЈ У СЛИВУ ВЛАСИНЕ: Последице поплава велике, наставља се борба са природном стихијом

Foto: I. Mitić

- Posledice su evidentne i neophodno je primeniti hitne mere zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. To znači da će biti angažovana dodatna mehanizacija, evakuisani i zbrinuti ugroženi građani. Formiraće se i Komisija za procenu štete nastale na infrastrukturinim, stambenim i pomoćnim objektima kao i na poljoprivrednom zemljištu – rekao je Petrović koji je i komandant Štaba za vanredne situacije u ovoj opštini.

Vodosnabdevanje u Vlasotincu je, zbog zamućenja vodozahvata, od jutros u prekidu, a situacija sa strujom se polako stabilizuje. Osposobljeni su dalekovodi u pravcu Manastirišta, ne računajući krak ka Brezovici, zatim pravac ka Šišavi do Sredora, ne računajući Lipovicu i Gunjetinu, kao i pravac ka Svođu, ali ne i krak za Ravni Del. Pravac ka Orašju je osposobljen do Kozara, dok prema Lopušnji i dalje nema struje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)