ZBOG PADAVINA U PRETHODNA DVA DANA: Proglašena redovna odbrana od poplava na slivu Ibra

Tanjug

12. 01. 2021. u 10:00

RUKOVODILAC sektora JVP "Srbijavode" u Kraljevu Miloš Batalo, kaže da je to preduzeće sinoć proglasilo redovnu odbrane od poplava na slivu Ibra, zbog padavina u prethodna dva dana, koje su naročito pogodile prostor Kosova i Metohije.

ЗБОГ ПАДАВИНА У ПРЕТХОДНА ДВА ДАНА: Проглашена редовна одбрана од поплава на сливу Ибра

Foto: J. Stojković

Batalo je za TV Pink rekao da je odluka doneta zbog prevazilaženja kvote redovne odbrane od poplava na izveštajnoj stanici Raška, zbog tendencije blagog porasta i zasićenja tla, s obzirom na meteorološku situaciju.

To, kako je objasnio, podrazumeva angažovanje i preduzimanje mera - radova, angažovanje ljudstva i mehanizacije preventivno da se prati šta se događa sa velikim vodama.

-U ovom trenutku ne očekujemo da nešto značajnije može da se dogodi u slivu Ibra, s obzirom na to da je prema podacima izveštajne stanice Raška Ibar u blagoj stagnaciji i očekujemo da će do kraja dana biti u blagom opadanju - rekao je Batalo.

Naglasio je da je JVP ''Srbijavode'' spremno da odgovori ovakvim izazovima i da su imali teže situacije.

-Zahvaljujući objektima koje smo izgradili poslednjih nekoliko godina podigli smo u značajnoj meri kao javno preduzeće i kao država bezbednost građana i materijalnih dobara i zaštite materijalnih dobara na ovom području - naveo je Batalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)