DR JANKOVIĆ OBJASNIO: Šta može da se dogodi ako primite vakcinu, a pozitivni ste na koronu

Tanjug

13. 01. 2021. u 10:05

IMUNOLOG Srđa Janković izjavio je danas da nema dokaza da je neka vakcina protiv korona virusa bolja od druge, ali da su sve bezbedne.

ДР ЈАНКОВИЋ ОБЈАСНИО: Шта може да се догоди ако примите вакцину, а позитивни сте на корону

Foto: Tanjug

On je za tv Prva rekao da svaka od njih štiti i može značajno da pomogne, a da će kada se dokaže da je neka vakcina bolja od druge to ući u protokole.

-Ovo su za sada samo pretpostavke. To što sam primio Fajzerovu vakcinu ne znači da njoj dajem prednost već da je bila prva dostupna mojim kolegama u Tiršovoj. Primio bih i svaku drugu da je bila tada dostupna - rekao je Janković.

Kako je rekao, oni koji žele da prime vakcinu ne moraju da rade PCR test, ali ako su zaraženi virusom, vakcina im neće pomoći i neće na vreme podići imunski odgovor ali neće ni odmoći.

-Osoba će se razboleti od korone, ali naravno nije dovoljno imunizovana. Tri nedelje su potrebne da vakcina deluje, ali nema rizika niti opasnosti. Neće mu se ništa od vakcine desiti osim što ona neće moći da pomogne još - objasnio je Janković.

Naveo je i da lekar na osnovu hronične bolesti nekog pacijenta treba da proceni da li može ili ne može da primi vakcinu.

On je rekao i da dolazak vakcina ne znači da treba prerano da se opuštamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije