KORAK PO KORAK: Kako da predavanja, promocije knjiga i tribine pratite iz svog doma

V.N.

16. 01. 2021. u 11:17

MNOGI kulturni centri, biblioteke ili naučne ustanove zbog trenutne situacije zakazane kulturne događaje ponovo su prebacili na onlajn program.

КОРАК ПО КОРАК: Како да предавања, промоције књига и трибине пратите из свог дома

Foto V. N.

Svi koji žele da i pored toga prisustvuju nekom predavanju ili promociji knjige potrebno je samo da znaju u koje vreme se održava kao i posredstvom koje platforme je moguće pogledati program. Ako znate ove smernice, naučno predavanje, promociju knjige ili književno veče možete posetiti iz svog doma.

 KORAK 1

POŠTO uključite svoj računar, laptop ili tablet neophodno je da potom pokrenete i pretraživač preko kojeg posećujete internet-stranice (Google chrome, Mozilla...).

 KORAK 2

KADA otvorite pretraživač ukucajte ime stranice koja će puštati najavljeni događaj. Ako je to na primer stranica nekog Centra za kulturu, na primer "Centar za kulturu Grocka", ukucajte naziv i kliknite OK ili enter kako biste dospeli na ovu stranicu.

  KORAK 3

OTVARANjEM sajta, pojaviće se link preko kojeg ćete moći uživo da pratite prenos predavanja iz galerije centra. Pojedine kulturne ustanove ove linkove postavljaju i na svoje fejsbuk-stranice, pa ih možete posetiti i na toj adresi. Kada se pojavi link neophodno je samo da kliknete na njega i on će vas odvesti pravo u salu gde će program biti održan.

 KORAK 4

VEOMA je važno da znate tačno vreme kada se puštaju prenosi, jer u suprotnom ako dođete ranije na sajt pojaviće se opcija kao podsetnik za koji događaj je u planu da budu na repertoaru.

 KORAK 5

U ZAKAZANO vreme kada kulturne ustanove počnu sa prikazivanjem potrebno je samo da kliknete na opciju play kako biste uživali u izvođenju programa. Uživo praćenje predavanja uglavnom traje oko sat vremena i ne postoji opcija da premotate ili da vratite snimak unazad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)