„BROJ NOVOZARAŽENIH DOMINIRA U NOVOM SADU“: Gojković o epidemiološkoj situaciji u Vojvodini

Tanjug

15. 01. 2021. u 15:44

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Vojvodini je kao i u ostalim delovima Srbije, a kakva će biti dalje zavisi od toga da li će se nastaviti trend pada broja obolelih, naglasio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

„БРОЈ НОВОЗАРАЖЕНИХ ДОМИНИРА У НОВОМ САДУ“: Гојковић о епидемиолошкој ситуацији у Војводини

N.Karlić

Gojković je, upitan za stanje u Vojvodini, rekao da broj novozaraženih dominira u Novom Sadu, kao najvećem gradu, a da je situacija u ostalim gradovima pod kontrolom.

Ukazao je da je situacija u vojvođanskim bolnicama bolja nego proteklih dana i da neke bolnice počinju da se vraćaju na nekovid režim, pri čemu se pokušava što pre uspostaviti non kovid rad ortopedskih odeljenja.

S tim u vezi je kazao je da će u Beogradska otropedska bolnica na Banjica najkasnije u ponedeljak biti spremna da primi pacijente.

Istovremeno Gojković je rekao da je neophodno pridržavanje svih epidemioloških mera, da je to krucijalno imajući u vidu šta se dešava u okruženju, Evropi i svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april