PREDSEDNIK VUČIĆ ODLUČIO: Ako bude mogao da bira, primiće ovu vakcinu protiv korona virusa

Novosti online

16. 01. 2021. u 10:09

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОДЛУЧИО: Ако буде могао да бира, примиће ову вакцину против корона вируса

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas na aerodromu "Nikola Tesla" avion kojim je iz Kine dopremljeno milion doza vakcine kompanije "Sinofarm".

Vučić je, u razgovoru sa kineskim medijima naglasio da su predstavnici naše vlasti već primili vakcine kompanija Sputnjik i Fajzer, a da će on, ukoliko bude mogao da bira, izabrati upravo kinesku vakcinu.

Predsednik je poručio da je zahvalan kineskom predsedniku Si Đinpingu na još jednom znaku prijateljstva, ali i ambasadorki Čen Bo za uložen trud.

Istakao je da je siguran u bezbednost kineske vakcine i napomenuo da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja je dobila ovoliku količinu cepiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (63)

Pejica

16.01.2021. 11:57

Sve što je ušlo u našu zemlju od Ruske,Kineske i drugih vakcina su bezbedne. Sve su testirane tako da nema nikakvih problema verujem našoj državi i našem zdravstvenom sistemu.

Oliver

16.01.2021. 12:51

Podrzavam ovakvu odlucu predsednika. Kina je pokazala da nam je od samog početka pandemije bila i ostala prijatelj. Srbija im to nikada neće zaboraviti!

Irena

16.01.2021. 12:54

Nabavka vakcina i nesebično zalaganje kao i autoritet predsednika još jednom je dao rezultate u nabavci vakcina koje će spasiti živote naših gradjana. Ovakvom odlukom predsednik je pokazao da bezrezervno veruje svojim prijateljima iz Kine.

Ivana

16.01.2021. 16:04

Kineska vakcina je zaista odlična. Ovo je zaista važno da građani Srbije žive normalno, i nekom normalnijem načinu života bez straha od razboljevanja.