NE BLEDI SEĆANJE NA PATRIJARHA PAVLA: Grob pastira srpskog naroda pravo svetilište (FOTO)

V. M.

16. 01. 2021. u 14:14

GROB patrijarha Pavla, u Manstiru Rakovica, mesto je gde dolaze mnogi vernici, veliki poštovaoci tog, još za života nazvanog „sveca koji hoda“.Dolaze hodočasnici iz svih delova Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, iz bivši JU republika, ali i meridijana.

НЕ БЛЕДИ СЕЋАЊЕ НА ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: Гроб пастира српског народа право светилиште (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Omiljeni srpski patrijarh, nekadšnji episkop raško prizrenski Pavle(Stojčević) bio je u najlepšem sećanju ljudima iz Eparhije šabačke SPC. Njegovo ime iz šešira izvukao je ovdašnji arhimadrit Antonije Đurđević, koji je bio višegodišnji starešina Manastira  Tronoša, kod Loznice, nemanjićke zadužbine iz srednjeg veka.

Foto: V. Mitrić

Patrijarh je, u više navrata, boravio u ovom kraju, od ratnih vremena, kada je odlazio u Republiku Srpsku, do poseta ovdapnjim bogomoljama, uključujući i onu na Soko gradu, kod Ljubovije, posvećenu svetom vladiki Nikolaju Velimiroviću i gde, danas, postoje dva doma  -patrijarha Pavla i vladike Nikolaja.

-“Evo čoveka“, knjiga dr Ljube Rankovića, u izdanju Kompanije „Novosti“ i „Glasa Crkve“, koja je nedavno objavljena još više nam je približila našeg svetog patrijarha Pavla i, evo, opet smo došli pred njegovu večnu kuću da mu odamo počast, jer je od svog roda i otadžbine zaslužio sve najbolje  -kažu nam vernici iz Loznice, bračni par Ivanka i Milisav Mitić, i njihov rođak Predrag Vukelić iz Beograda, poreklom iz Loznice po ocu, a iz Like, po majci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)