VULIN O SLUČAJU ALEKSIĆ: Ne čekajte, već nasilnika prijavite policiji!

Tanjug

18. 01. 2021. u 09:30

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić, koji je optužen za silovanje, zadržan u policiji, a da je sve dalje na pravosudnim organima.

ВУЛИН О СЛУЧАЈУ АЛЕКСИЋ: Не чекајте, већ насилника пријавите полицији!

Foto: MOD

On je za Tv Pink rekao da je policija tu da odradi svoj deo posla koji se tiče istrage, da razgovara sa svima sa kojima je potrebno.

- Sve što je policija sakupila predaje nadležnom tužilštvu, koje dalje odlučuje, obraća se nadležnom sudu. Sve to ima svoju proceduru - rekao je Vulin.


On je pozvao žrtve, svake vrste nasilja, da ne čekaju i da prijave nasilnika policiji i da će tako moći da budu zaštićeni.

- Svi pomislimo da se to dešava nekom drugom, u drugim zemljama, drugim ljudima. Ovo se desilo nama. Molim sve da ne izvlače zaključke da se ovo odnosi na sve prosvetne radnike, na ljude koji brinu o našoj deci. Ovo je užasan izuzetak i na nama je da se borimo da vinovnici budu kažnjeni, a žrtve zaštićene - naveo je ministar.

Vulin je, govoreći i o stanju u policiji, rekao da je za njega ključna stvar za ocenu rada načelnika policijske uprave kakav je njegov odnos prema opštem kriminalu i kako se oseća čovek u njegovom mestu.

- Kako se oseća čovek u Požarevcu, je l'' sme da hoda gde hoće, je l'' građani Pančeva mogu da prošetaju kroz park. Mogu li građani bez straha da prošetaju glavnom gradskom ulicom, a da ne razmišlja o bezbednosti. Je l'' mu se dete vraća iz škole bez patika. To je mera uspeha načelnika policijske uprave - rekao je Vulin.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)