SRBI PRVI VAKCINISANI KINESKIM CEPIVOM: Lončar, Stefanović i Gašić primili danas primili "Sinofarm" (FOTO)

Novosti onlajn

19. 01. 2021. u 18:20

IZ kineske kompanije "Sinofarm" potvrđeno je da je ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar prvi čovek u Evropi koji je primio njihovu vakcinu.

СРБИ ПРВИ ВАКЦИНИСАНИ КИНЕСКИМ ЦЕПИВОМ: Лончар, Стефановић и Гашић примили данас примили Синофарм (ФОТО)

Foto: Slobodan Miljević

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar primio je dana u 11 sati na Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" kinesku vakcinu protiv korona virusa. 

Foto: Printscreen

Kineske vakcine "Sinofarm" stigle su u subotu u Srbiju, juče su dobile dozvolu agencije za lekove, a ministar zdravlja jutros je primio tu vakcinu.

Takođe, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović primio je vakcinu, kineske kompanije “Sinofarm”, protiv kovida na punktu za masovnu vakcinaciju koja je danas počela na Beogradskom sajmu. On se vakcinisao zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, a kako je rekao, tokom današnjeg dana ukupno oko 700 pripadnika primiće kinesku vakcinu.

Stefanović je pozvao građane da se vakcinišu i budu odgovorni najpre prema sebi i svojim bližnjima. On se zahvalio svim medicinskim radnicima koji neumorno, od početka pandemije, vode borbu protiv korona virusa. Kako je istakao, njihova borba je za svako poštovanje i divljenje, a vakcinacijom im pomažemo i ukazujemo istinsko poštovanje i zahvalnost, jer ćemo smanjiti broj obolelih i time olakšati medicinarima posao.

- Vakcinacija je važna, jer time brinemo o sopstvenom i o zdravlju naših najmilijih, naših najstarijih sugrađana, ali i svih ostalih. Danas sam ovde, na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije, da primimo vakcinu s jednom željom - da ovo bude početak vraćanja normalnog života u Srbiji - istakao je ministar odbrane.

Kako je istakao, zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi Srbije, naša zemlja uspela je da nabavi veliki broj vakcina.

- Imamo potpuno poverenje u sve vakcine, a rekao sam da ću primiti istu onu vakcinu koju budu primili vojnici. Želeli smo da pokažemo da podržavamo vakcinaciju i da je to važno za zdravlje svih - naglasio je Stefanović.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji punkta na Sajmu u Beogradu, počev od Ministarstva zdravlja do Grada Beograda, za koji je rekao da funkcioniše besprekorno.

- Ovo pokazuje koliko je važno da budemo ujedinjeni, koliko smo efikasniji kada zajednički radimo, jer tada možemo da pobeđujemo čak i ozbiljne protivnike kakav je korona virus. Vojska Srbije uvek je bila uz svoj narod, uvek će biti uz svoj narod i tako je i danas u prvim redovima ove nove etape u borbi protiv korona virusa. Nastavićemo naravno da pomažemo našem stanovništvu i kroz vojnomedicinske ustanove koje se bore protiv korone i drugih bolesti, ali i kroz druge vrste pomoći naših vojnika. I zato je važno da svaki vojnik bude imunizovan, da svaki vojnik primi vakcinu, da bi mogao da nastavi da ispunjava svaki zadatak koji otadžbina stavi pred njega - zaključio je ministar Stefanović.

VAKCINISAN I GAŠIĆ

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić primio je danas oko 17 časova u Hali 11 Beogradskog sajma vakcinu protiv SARS-CoV2.

Gašić je takođe primio vakcinu kineskog proizvođača "Sinofarm".

- Imam puno poverenje u Sinofarm. Zdravlje ljudi je jedan od najbitnijih segmenata i zato BIA pomaže prededniku u svakom smislu. Mi jesmo lideri i po broju vakcinisanih i testiranih - naglasio je Gašić.

- 176 pripadnika BIA je trenutno u redu da primi vakcinu, a biće ih još tokom dana. Sutra nastavljamo - dodao je Gašić.

Njegovim stopama krenuli su i brojni drugi pripadnici BIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima