MIKINA ŠKOLA JE SEKTA: Biljana Srbljanović progovorila o slučaju zlostavljanja devojaka - "Uvek sam bila protiv njega!"

Novosti onlajn

19. 01. 2021. u 20:25

МИКИНА ШКОЛА ЈЕ СЕКТА: Биљана Србљановић проговорила о случају злостављања девојака - Увек сам била против њега!

Foto: Tanjug/Tanja Valić

ISPOVEST mlade i perspektivne glumice Milene Radulović o tome da ju je još kao sedamnaestogodišnjakinju silovao učitelj škole glume Miroslav Mika Aleksić, potresla je javnost, a ona nije bila jedina koja je istupila ovim povodom.

Juče je i glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić rekla da je i ona policiji prijavila Aleksića, dok se sada povodom ovog slučaja oglasila i Biljana Srbljanović, dramska spisateljica i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

- Uvek sam bila protiv rada tog čoveka i smatram da je ta škola opasna. Ali na pamet mi nije palo da se tamo dešava seksualno nasilje. Gledala sam tu decu na prijemnim ispitima i znala sam da budem jako gruba u razgovoru sa njima, jer sam pokušavala da im objasnim da je ta škola sekta. Da se otrgnu od toga što su tamo naučili. Mi na prijemnom razgovaramo o gradivu i kada govore o, na primer, ženskim likovima, videlo se to njegovo stavljanje žena u funkciju muškaraca, oni su ponavljali tu njegovu ideološku mantru koju su usvojili i držali je se, bez izuzetka - kazala je Biljana.

Foto D. Živančević

- Nisu ta deca i mladi ljudi postali sjajni glumci zbog Mike, nego se on nakačio na najtalentovanije. Oni su njegova reklama, oni su njemu davali kredibilitet, a ne obrnuto. Oni su njegova reklama, on je njih oblikovao u psihološkom smislu. Moram da naglasim i ovde da nije silovanje to kada neko skoči na tebe, već je silovanje svaki nasilni dodir. Taj čovek nije nikakav profesor, on sa fakultetom nema veze. On je učitelj glume u privatnoj školi. Svi na fakultetu smo u stanju apsolutnog šoka, ali dekan nema razloga da se oglašava u javnosti jer taj čovek nikakve veze sa našim fakultetom nije imao. Mi smo objavili saopštenje - dodala je ona.

- Strašna su ta pitanja - što si se vraćala, što si to trpela... Da je reč o studentkinji medicine koju je napastvovao profesor biologije, nisam sigurna da bi bilo pitanja što si se vraćala u školu biologije. Ovde je reč o glumicama, pa su takva pitanja česta. Te mlade žene više nisu žrtve, one su pobedile. Ja više ne želim da gledam glumce od 60 godina koji imaju ljubavne scene sa glumicama od 30 godina. Taj ceo narativ mora da se promeni - zaključila je Biljana.

(K1)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)