IGOR JURIĆ O SLUČAJU MIROSLAVA ALEKSIĆA: Takvi seksualni zlostavljači su opasniji od onog koji je ubio moje dete

Novosti online

19. 01. 2021. u 21:46

IGOR Jurić, osnivač "Fondacije Tijana Jurić", govoreći o slučaju Miroslava Aleksića, uz ogradu da ne govori o njemu jer mu krivica nije dokazana, izjavio je da su takvi seksualni zlostavljači opasniji od onog koji je ubio njegovu ćerku.

ИГОР ЈУРИЋ О СЛУЧАЈУ МИРОСЛАВА АЛЕКСИЋА: Такви сексуални злостављачи су опаснији од оног који је убио моје дете

Foto: Printscreen

Podsetimo, Tijanu je u julu 2014. godine ubio Dragan Đurić, mesar iz Beograda, koji je kasnije osuđen na 40 godina zatvora za pokušaj silovanja i ubistvo.

Povlačeći paralelu, Jurić je u emisiji "Upitnik" na RTS rekao:

- Čovek koji je ubio naše dete nije dovoljno inteligentan i moćan da može da manipuliše detetom i zato ju je ubio, dok ovi uticajniji seksualni zlostavljači to mogu. U tome je razlika. Meni su ovakvi ljudi mnogo opasniji nego onaj koji je ubio naše dete.

Sa Jurićem se složila psiholog Tanja Ignjatović i dodala:

- Takvi su psihološki ubili desetine.

Gost emisije bila je i Ivana Josifović, sudija Višeg suda, koja se zapitala zašto su devojke ćutale tolike godine i zašto društvo nije reagovalo na snimke Aleksićevih časova iz 90-ih godina.

Tanja Ignjatović je pokušala da odgovori:

- Deca ne mogu da primete sve nedozvoljene seksualne radnje koje zlostavljačima predstavljaju pripremu za bludnu radnju. Tom pripremom oni zbunjuju decu.

Jurić je, govoreći o jednom aktivnom slučaju, takođe objasnio sa kakvim se problemima suočavaju zlostavljana deca.

- Kada sam ga pitao koliko je to bolelo na skali od jedan do deset, odgovorio je 30. To dete je inteligentno, a otkrilo nam je da mu je najveći strah bilo da ga porodica ne odbaci. Bilo je izmanipulisano", rekao je Jurić.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

Donorstvo je herojstvo