AGONIJA PORODICE JOKSIMOVIĆ: Film slika život ali život, često, nije film

Novosti online

21. 01. 2021. u 16:32

MINISTAR Ratko Dmitrović reagovao je povodom atmosfere koja je stvorena u javnosti Srbije u vezi s porodicom Joksimović. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

АГОНИЈА ПОРОДИЦЕ ЈОКСИМОВИЋ: Филм слика живот али живот, често, није филм

Foro I. Marinković

Povodom atmosfere koja je stvorena u javnosti Srbije a u vezi s porodicom Joksimović, iz Kragujevca, odnosno odlukom Centra za socijalni rad, kasnije potvrđenom na nekoliko sudskih instanci, da se Joksimovićima oduzme roditeljsko pravo a deca presele na odgovarajuće mesto, razgovarao sam s direktorom Centra za socijalni rad u Kragujevcu, Vladom Jovanovićem, i još nekoliko osoba u potpunosti upoznatih s ovim slučajem, uključujući ljude bliske porodici Joksimović, tačnije Đorđu Joksimoviću.

Sve što se u ovom slučaju poduzima od strane nadležnih institucija ima za cilj zbrinjavanje dece. Sve je za njihovo dobro.

Slika koja je stvorena u javnosti, i dalje se stvara, kako neko ima zlu nameru da roditeljima iz obesti uzme decu, čak se spominje i usvajanje u inostranstvu, dokaz je potpunog napoznavanja činjenica ili svesnog manipulisanja. 

Filmska umetnost u pravilu slika život ali film, često, nije život. Posebno nije u slučaju Joksimovića. Jedno je predložak, nadgradnja, fikcija, a drugo život sa svim surovostima i tragičnim pojavama koje mogu da se odražavaju na ljude, u ovom slučaju na decu.

Slučaj Joksimović je daleko od mozaika koji je o tome složen u javnosti. Ne treba niko nikoga da osuđuje i krivi, činjenice i istine moraju da se poštuju. Koliko god bile teške i neprijatne. Ovde nema krivaca a sve što se čini, čini se zbog dece.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, na čijem sam čelu, aktivno se uključilo u ovaj slučaj i uradićemo sve što možemo, skupa s drugima, da deca Đorđa Joksimovića rastu kao sva druga deca.

Molim sve koji bi da komentarišu ovaj slučaj i daju ocene, a ne poznaju činjenično stanje, da se suzdrže. Zbog dece Joksimovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili