OD APRILA DA POČNEMO DA RADIMO: Protest udruženja "Ivent industrija" ispred Vlade Srbije i dva ministarstva

M. Ć.

21. 01. 2021. u 18:50

UDRUŽENjE "Ivent industrija" organizovalo je danas, simbolično, u 12.05, desetominutni protest na tri lokacije u centru Beograda, i to bez okupljanja ljudi, sa ciljem da se upozore državni organi na dramatično težak položaj u kom se, od marta 2020, usled pandemije kovida 19, nalaze organizatori masovnih događaja u Srbiji.

ОД АПРИЛА ДА ПОЧНЕМО ДА РАДИМО: Протест удружења Ивент индустрија испред Владе Србије и два министарства

Foto Ž. Knežević

Sve se dešavalo u Nemanjinoj ulici, ispred zgrade Vlade Republike Srbije i pred Ministarstvom trgovine, kao i u Kneza Miloša, ispred Ministarstva finansija.

Ispred zgrade Vlade postavljen je veliki broj stolica povezanih lancima, uz katance, a na svakoj od njih ispisana je određena delatnost čije je funkcionisanje već duže vreme onemogućeno. Zamenik predsednika Upravnog odbora udruženja, Boško Bubanja, napomenuo je da ovu industriju čine firme čija je osnovna delatnost organizovanje proslava, svadbi, korporativnih dešavanja...

- Nekoliko stotina firmi, nekoliko hiljada zaposlenih, nekoliko desetina hiljada članova njihovih porodica su bez ikakvih primanja - ističe Bubanja. - Država nas ne prepoznaje kao posebnu branšu. Nismo ugostitelji, niti turističke agencije, restorani, barovi, klubovi, splavovi i slično. Pre 10 meseci Vlada je zaključala jednu privrednu delatnost, i taj ključ je neko izgubio. On hitno mora da se nađe, jer ljudi više nemaju sredstava za život.

Bubanja je zavapio:

- U aprilu, kada vakcina počne da deluje, mi moramo da počnemo da radimo. To je naš ključni zahtev. Spremni smo da primenimo najstrože mere zaštite, ali je neophodno da se krene da se razgovara sada. Za organizovanje proslava, svadbi i drugih velikih skupova potrebno je vreme.

Bubanja je, za kraj, poručio da je ovo poslednji protest koji "Ivent industrija" organizuje bez masovnog prisustva ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve