BAHANALIJE SALONSKE LEVICE: Potresno svedočenje Kamij Kušner, kćerke Bernara Kušnera - detaljni opisi razvratnog ponašanja

Goran Čvorović dopisnik iz Pariza

24. 01. 2021. u 20:00

RASKALAŠAN život, bahanalije salonske levice na dugim letovanjima u vili na Azurnoj obali, hedonizam bez granica maoističkih pervertita, kockanje, izrabljivanje posluge, zavođenja u gomili među decom i odraslima, fotografisanja golih tela, izloženi aktovi na zidovima, opijanja bez kraja i početka.

БАХАНАЛИЈЕ САЛОНСКЕ ЛЕВИЦЕ: Потресно сведочење Камиј Кушнер, кћерке Бернара Кушнера - детаљни описи развратног понашања

Foto EPA

To je samo delić atmosfere u kojoj su osamdesetih živela deca "humanitarnog spasioca" i "lekara bez granica" Bernara Kušnera. Opise je dala njegova kćerka Kamij (45) u svojoj knjizi "Familija grande" gde, između ostalog, otkriva i da je njen očuh, Olivije Dijamel (70) silovao njenog brata blizanca, godinama ga primoravajući na oralni seks. Kolektivni boravci Kušnerove dece sa njegovom bivšom suprugom Evlin Pizije među radničkom buržoazijom u Sanariju kod Tulona, obilovali su preterivanjima.

- Tek sam bila napunila 15 godina, a već sam pušila pred roditeljima. U Sanariju, ništa nije bilo zabranjeno. Majka mi je kupovala paklice cigareta, komentarišući da je otac mogao da mi ih plati - piše Kušnerova kćerka.

U to vreme, deca bi izlazila u noćni provod u 11 sati uveče. Bila bi "zamoljena da se udalje" i odlazila bi u diskoteke u Sen Tropeu, opijala se, vraćala kući u četiri ili pet ujutro, povraćala kroz prozor kola, budila se za ručak...

Foto Tanjug

Zagledajući je kako odrasta, i kako joj se razvija telo, očuh je uz osmeh davao komentare, ali je i na svoju prikazanu golotinju pored bazena poručivao da se "sa malom šargarepom pravi najbolji gulaš!"

- Vodila sam ljubav sa 12 godina. Ljubav je sloboda. A ti, šta ti čekaš? - pitala bi je majka, a prenosi i takve detalje da majka nikada nije nosila gaćice.

Već sa sedam ili osam godina, gledajući parove na letovanju u njihovoj kući kako se ljube, majka joj je nudila da joj na delu pokaže kako se to radi, a posebno je degutantan opis kada se njen očuh igra sa svojim psom, sa kojim se ljubio u usta!

Za to vreme, Bernar Kušner je vodio svoj život.

- Nisam znala kako je, nikada ga nisam viđala. Njegov novi vozač bi mi poslao malu poruku između dva putovanja, telohranitelj bi dodao još ponešto - pisala je o trenucima kada je imala 13 godina.

Kamij Kušner , Foto arhiva

I poentira, majčinom izjavom:

- Evlin mi je ponavljala: Tvoj otac je heroj južnih mora. Nemaš izbora. Moraš da razumeš. Lekar, odabrao je da spasava drugu decu. Ne svoju.

Imala je šest godina kada su joj se roditelji razveli. Izlive besa svog oca dobro je zapamtila, i od njih "još strepi". Za to je bio dovoljan i najmanji razlog, kada bi se, kao deca, glasno smejali ili odbijali da jedu ponuđeno.

- Bernar je vrištao. Terorisao nas je, prebacivao na nas nesreću sveta. Možda nije umeo da kontroliše svoj bes - piše njegova kćerka Kamij, dodajući da bi njegovo vikanje čula i kroz slušalicu, dok bi majka decu poređala ukrug oko telefona, da bi je, tako, slušanjem, zaštitili.

Kamij Kušner piše da su deca razvod doživela uz zaključak da je "život daleko od Bernara, izvesno, veseo", dok je njena majka to smatrala povratkom slobode, uz poruku da će biti srećna bez njega, da joj je "dosta heroja" i da je njen otac "u svakoj luci imao po ženu," dodavši da mu nije ostala dužna i da je i ona imala "puno ljubavnika".

Posebne traume su nastupale kada bi ih majka slala kod oca. Njen brat blizanac bi se toliko opirao vičući, da je pokidao glasne žice!

MILOVANjE SA FIDELOM

KNjIGA sadrži i epizodu iz sredine šezdesetih, kada je njena majka boravila na Kubi, zajedno s grupom mladih francuskih levičara i Kušnerom, dok još nisu bili u braku. Dok je mazio po ruci, slušali su Fidela Kastra.

- Odjekuje Kastrov glas. Čovek je elokventan, zanimljiv i pričljiv. Njegov pogled se, u nekoliko navrata, zaustavlja na očima moje majke. Smeši joj se. A uveče, dok se grupa nalazi u spavaonici, šalju automobil. Moja majka mi prepričava:

"Moram da se pridružim Kastru. Naređenje Kube. Po mene su došli. Još bolje: Kastro je u kolima."

Odvodi je i, takođe, miluje po ruci.

Priča o njenom bratu blizancu, koga je godinama silovao njihov očuh, inače poznati francuski politikolog, Olivije Dijamel, posebno je potresna. Brat joj se, kada je imala 14 godina, poverio, ali ona je čuvala tajnu, što joj je, kako su prolazile godine, sve teže padalo. Ova drama čini okosnicu knjige, zbog koje je došlo do potresa u familiji, ali je njena majka, na kraju, kada se posle više decenija to otkrilo, odlučila da nastavi da živi sa čovekom koji je izvršio incest. Kada je to saznao, pre desetak godina, Bernar Kušner je poručio da će Dijamelu "razbiti njušku", ali to nije uradio, na nagovor svoje kćerke, da bi se izbegao skandal.

Svog oca Bernara, Kamij danas opisuje kao "lepog zavodnika", autoritativnog čoveka koji zna sve pesme napamet, ali "nema nikakvo pamćenje". Tako opisuje neverovatnu scenu u kojoj je svoju unuku, a njenu kćeru Lili, kada je imala dve godine, nazvao - Žilijet!

- Moj otac, na svoj način pokušava da prihvati da bude deda - opisala je ovu epizodu.

Za nju je njen otac heroj, kao što je to slučaj s decom u najvećem broju slučajeva:

- Pretvorila sam njegovu vrisku u mog saveznika, i mimo njegovog nasilja, prihvatam da me, uprkos svemu, voli više od svega.

O svom ocu je napisala i da mora da bude na pravom mestu u pravom trenutku, "uključujući i pod reflektorima", jer se "niko ne spasava bez kamera i govora". Kada mu je prva supruga umirala 2017. godine, njena deca su informacije iz bolnice dobijala od medicinskih sestara, nisu mogla da dođu do lekara, pa su pozvali oca, doktora, da to uradi.

- Bernar putuje u Madrid. Pozvaće, obećao je... Nije bilo poziva - piše Kamij Kušner.

Knjigu, inače, počinje opisom smrti majke u bolnici na jugu Francuske, koja je od raka umrla za svega tri sedmice. Iz knjige se, inače saznaje da su samoubistvo izvršili i otac, i majka, i sestra njene majke Evlin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...