PREMINUO PREDRAG MARIĆ: Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije izgubio bitku sa koronom

Novosti onlajn

25. 01. 2021. u 08:11

Dugogodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Predrag Marić, kojem je u decembru prošle godine potvrđen korona virus, izgubio je noćas bitku sa ovom bolešću.

ПРЕМИНУО ПРЕДРАГ МАРИЋ: Дугогодишњи начелник Сектора за ванредне ситуације изгубио битку са короном

Foto: Printscreen/Jutjub/Caruk Video

Nakon nekoliko dana stabilizovanog zdravstvenog stanja, njegova klinička slika se u poslednja tri, četiri dana pogoršala, zbog čega je u petak i u subotu nekoliko puta reanimiran.

Mariću je korona virus potvrđen 28. decembra. Osim temperature nije imao nikakvih tegoba, ali je, ipak, upućen na skener na kojem je dijagnostikovana početna upala pluća.

Tada nije primljen u bolnicu.

Međutim, temperatura ga je lomila. Nakon nekoliko dana njegovo stanje zahtevalo da bude hospitalizovan, pa je 3. januara 2021. godine smešten u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović".  

Pet dana nakon što je hospitalizovan u ovu zdravstvenu ustanovu, tačnije 8. januara Marić  je intubiran i priključen na respirator.

U međuvremenu su lekari otkrili da ima tromb, koji je trebalo da mu operišu, ali su čekali da mu se stanje stabilizuje. 

Marić je, inače, bio i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa. 

Uskoro je trebalo da ode u penziju.

Prvi vatrogasac Srbije, kome se najviše verovalo u nevoljama i elementarnim nepogodama, podneo je zahtev za penzionisanje početkom novembra prošle godine, iako mu mandat na mestu pomoćnika ministra ističe u maju 2022. godine.

Uslov za penziju je ispunio prošle godine, a zahteva za penzionisanje je njegova lična i profesionalna odluka.

Marić je jedini visoki policijski funkcioner čija funkcija skoro 15 godina nije bila upitna. Za načelnika Sektora za vanredne situacije postavljen je 2007. godine odlukom ministra Dragana Jočića, čiji je pomoćnik bio. Na istoj funkciji je bio i za vreme Ivice Dačića, kao i za vreme Nebojše Stefanovića.

Diplomirani je pravnik a u MUP-u se zaposlio 1990. godine. Karijeru je započeo u Upravi za protivpožarnu i tehničku zaštitu. Načelnik Odeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije postao je 2003. godine, zamenik načelnika Uprave 2004. godine, a načelnik 2005. godine. U tom periodu, osim Marića, karijerno priznanje dobili su svi vatrogasci formiranjem zasebnog Sektora u MUP-u 2007 godine.

Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)