MENJA SE PRAVILO ZA VAKCINACIJU U SRBIJI: Od sutra na pelcovanje samo ako ste ispunili ove uslove

Novosti online

25. 01. 2021. u 15:52

МЕЊА СЕ ПРАВИЛО ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ У СРБИЈИ: Од сутра на пелцовање само ако сте испунили ове услове

Foto: S. M. Jovanović

OD UTORKA, 26. januara na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije. Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu euprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije

Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.

Građani se mole da poštuju procedure prijave i same vakcinacije,  jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima.  Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju iskključivo u terminu kada im je ona i zakazana. 

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs . Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Na kraju, podsećamo sve građane Republike Srbije da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajednilkog cilja a to je konačna pobeda nad korona virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Mimi

25.01.2021. 18:08

Zar je trebalo da se napravi haos i da puste ljude bez zakazanog termina da se vakcinišu a oni koji su se priajavili putem e uprave ili telefonom čekaju po 10 i više dana pa da se opametite. Neshavtljivo. Organizacija je podbacila pa pričajte vi da se funkcioniše kako treba. Ovo vas dematuje.

JAPANAC

27.01.2021. 14:08

Država se pravi naivna. Automatski je trebalo da radi po planu , a ne stihijski. Kada su se ljudi pobunili rešili da rade po pravilu ali pitanje je da li će to tako da bude jer će uvek naći izgovor za bilo koje odstupasnje od pravila. Česnaest dana nema odgovora na pisani zahtev preko e-uprave, mrtvo slovo na papiru!!! zvao sam I TORLAK na navedeni broj, ali to je nemoguća misija. Više od dva sata sam zvao i stalno odgovor da je operater zauzet a u 19h do 20h nema odziva, telefon se isključu nakon saopštenja telefonske sekretarice!!! Tvrdim da je zvanje TORLAKA laž i nemoguća misija.