SRBIJA SE PONOVO ZABELELA: RHMZ je za utorak izdao novo upozorenje

Novosti online

25. 01. 2021. u 22:52

СРБИЈА СЕ ПОНОВО ЗАБЕЛЕЛА: РХМЗ је за уторак издао ново упозорење

Foto: Printskrin

KAKO su nam meteorolozi i najavili, nakon toplog vikenda, ponedeljak nam je doneo naglo zahlađenje, ali i sneg.

Iako smo danas u većem delu Srbije imali kraće sunčane intervale, s prvim mrakom krenula je prvo lagana kišica koja se, kako veče odmiče, polako pretvara u sneg.

Nekoliko centimetara mokrog snega palo je večeras u Užicu, dok su se brda oko grada zabelela još u kasnim popodnevnim satima. Temperatura je tri stepena u plusu pa se sneg ne zadržava na ulicama.

Jutra u minusu

Meteorolozi najavljuju da će u planinskim predelima doći do povećanja, a u toku noći ka utorku i do stvaranja snežnog pokrivača i u nižim predelima. Tako da nas do sutra ujutru očekuje bar desetak centimetara snega u nižim predelima.

Sutra nas očekuje u centralnim i južnim delovima pretežno oblačno vreme, mestimično sa slabim snegom koji će uzrokovati manje povećanje visine snežnog pokrivača u većem delu Srbije, dok će u Vojvodini biti pretežno suvo.

Minimalna temperatura biće od -2 na severu do 1 stepen Celzijusa na jugu i u Negotinu, a maksimalna od 1 do 4 stepena, koliko će biti u Negotinu.

Slične temperature će se zadržati i narednih dana tokom nedelje uz slab jutarnji mraz i moguć sneg, dok će za vikend ponovo doći do poboljšanja vremena, te će temperature biti u manjem porastu.

Takođe, Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hidrološko upozorenje o povećanju vodostoja na rekama pogotovo na Južnoj Moravi gde će nivo vode potencialno preći nivo redovnih odbrana od poplava.

- Tokom 26. januara na Limu, Ibru, donjim tokovima Toplice i Južne Morave sa pritokama, kao i na Belom i Crnom Timoku vodostaji će dostići i neznatno prevazići granice redovne odbrane od poplava, a kod Mojsinja na Južnoj Moravi i granicu vanredne odbrane od poplava - stoji a sajtu RHMZ.

Do četvrtka pretežno oblačno i hladno, u utorak i sredu ponegde sa slabim snegom, u noći između četvrtka i petka kiša. Od petka toplije, povremena naoblačenja s kišom, u višim planinama sa snegom.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)