NA POMOLU PRODUŽETAK RADNOG VREMENA? Čadež i Vesić podržavaju predlog privrednika

Tanjug

29. 01. 2021. u 09:25

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će se danas zajedno s predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom sastati s predstavnicima kompanija koje rade u sektoru usluga i podržati njihov predlog da se produži radno vreme u sektoru usluga sa sadašnjih 20 na 22 sata od 1. februara, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić na Studiju B.

НА ПОМОЛУ ПРОДУЖЕТАК РАДНОГ ВРЕМЕНА? Чадеж и Весић подржавају предлог привредника

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Beogradski privrednici koji rade u sektoru usluga a koji zapošljavaju preko 40.000 ljudi tražili su sastanak danas sa Markom Čadežom i sa mnom kako bi nas upoznali sa svojim zahtevima da se od 1. februara produži radno vreme sa sadašnjih 20 na 22 sata- rekao je Vesić.

On je dodao da je njihov zahtev potpuno opravdan i da će ga Grad Beograd i Privredna komora Srbije podržati, prenosi Beoinfo.

- Mogu da razumem lekare koji ovu epidemiju posmatraju samo sa zdravstvenog stanovišta. Međutim, ova kriza nije samo zdravstvena već i ekonomska i društvena. Traje već 11 meseci i nanosi teške posledice nacionalnim ekonomijama. Zato mere koje se donose moraju da uvaže i zdravstveni i ekonomski interes- rekao je Vesić.

- Naš interes je, osim zaštite javnog zdravlja u čemu smo uspešni, jer ima sve manje zaraženih, da 40.000 ljudi, koliko ih samo u Beogradu radi u sektoru usluga, ima posao. Da primaju plate i da mogu da prehrane porodice. Oduzimati ovim ljudima posao je nešto na šta ne pristajem- rekao je Vesić.

On je izjavio da sredstva za kupovinu vakcina, opremanje novih bolnica i lekove obezbeđuje srpska ekonomija.

- Ako ona ne radi, nema ni javnog zdravlja. Stoga je svako nerazumevanje zahteva privrede posredno i atak na javno zdravlje - zaključio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)