POSLE VAKCINE, MOGU I POSETE: Stanari domova za stare uskoro će moći da vide najbliže

J.Ž.S.

29. 01. 2021. u 15:23

POSLE punih 11 meseci stanarima domova za stare dozvoljene su posete rodbine i prijatelja. Ovo se, kako je naglasila Darija Kisić Tepavčević, ministartka za rad odnosi mo sana one korisnike koji su prošli kompletnu proceduru vakcinacije. Posete će biti omogućene u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

ПОСЛЕ ВАКЦИНЕ, МОГУ И ПОСЕТЕ: Станари домова за старе ускоро ће моћи да виде најближе

Foto J. S.

       Odluku je doneo Krizni štab na inicijativu ministarke, a na osnovu evidentnog smanjenja broja obolelih u poslednjim nedeljama i nakon imunizacije u ovim ustanovama.

Uslovi koje je neophodno ispuniti da bi se dobila dozvola za posetu su da u poslednjih 14 dana nije bilo potvrđenih slučajeva Kovid 19 infekcije kod korisnika i zaposlenih, da je onaj kome se dozvoljava poseta kompletno vakcinisan, da je od poslednje doze prošlo najmanje sedam dana, kao i striktno poštovanje opštih preventivnih mera.

Ukoliko je u prethodnom periodu u određenoj ustanovi prijavljena infekcija, uslov da se omoguće posete je odjavljivanje epidemije, a za to je potrebno da prođe dvostruki maksimalni inkubacioni period od poslednjeg prijavljenog slučaja, odnosno 28 dana.

Ograničavanje poseta u domovima pokazala se efikasnom, a ministarka Kisić Tepavčević se zahvalila korisnicima na pokazanom razumevanju i strpljenju, a zaposlenima na požrtvovanom i predanom radu u zaštiti zdravlja naših najstarijih sugrađana.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a