U SRBIJU DANAS STIŽE JOŠ VAKCINA: Đerlek - "Interesovanje za imunizaciju i više nego očekivano"

Tanjug

01. 02. 2021. u 09:38

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da je interesovanje za vakcinaciju protiv virusa korona i više nego očekivano i da se trenutno prijavilo više od 850.000 ljudi.

У СРБИЈУ ДАНАС СТИЖЕ ЈОШ ВАКЦИНА: Ђерлек - Интересовање за имунизацију и више него очекивано

Foto: S. Babović

Đerlek je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao da se danas nastavlja vakcinacija na više od 410 punktova širom Srbije

- Počinje i revakcinacija i uvek razmišljamo korak napred. Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama - to su i klinički centri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice. Želimo da pojačamo kapacitet i radimo na pobol?šanju organizacije sprovođenja imunizacije - rekao je Đerlek.

Istakao je da je cilj da se vakciniše što veći broj ljudi u što kraćem vremenskom periodu.

Đerlek je izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti više od milion prijavljenih za vakcinaciju i dodao da će možda do srede biti više od pola miliona vakcinisanih.

Istakao je da je najvažnije da je država obezbedila vakcine, da se danas očekuje nova isporuka "Fajzerovih" vakcina, kao i da ima dovoljno ruske "Sputnjik V" i kineske vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna