NISTE ZAŠTIĆENI KAD PRIMITE PRVU DOZU: Dr Stevanović apeluje na građane, otkrio odakle se širi zaraza

Tanjug

03. 02. 2021. u 12:20

ZAVRŠEN je i današnji sastanak ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima i rukovodstvom kovid bolnica, saopštio je dr Goran Stevanović, prvi čovek Infektivne klinike, posle jutrošnjeg sastanka u Palati Srbija.

НИСТЕ ЗАШТИЋЕНИ КАД ПРИМИТЕ ПРВУ ДОЗУ: Др Стевановић апелује на грађане, открио одакле се шири зараза

Foto: Printscreen

Dr Stevanović je na samom početku rekao da s obzirom na to da je broj novozaraženih daleko manji, iz kovid sistema izlazi KBC Bežanijska kosa.

- Ne verujem da će se broj novoobolelih smanjivati jer jedan deo njih ima sekundarne kontakte sa skijalištima i zimovalištima, pre svega najmlađi, pa onda obole njihovi stariji ukućani koji dolaze sa težim kliničkim slikama - rekao je dr Stevanović.

- Hoću da zamolim građane i da kažem da ne mogu da bace maske i zaborave preventivne mere kad prime prvu dozu jer imunitet se stiče tek 15 dana posle primljene druge doze, što znači da se pridržavaju preventivnih mera - rekao je dr Stevanović i dodao da za sve važi da treba da izbegavaju mesta sa velikim brojem ljudi.

- Kad primimo prvu dozu vakcine nismo zaštićeni - naglasio je dr Stevanović i dodao: Kako se budu kretali brojevi a videćemo u narednom periodu, tako će se dalje organizovati kapaciteti. 

- Bolnica KBC Bežanijska kosa već tokom jučerašnjeg dana počela je da dislocira bolesnike kojima treba dalje lečenje i da otpušta one koji mofu kući, posle čega sledi dezinfekcija... KBC Zvezdara potpuno je izašao iz kovid sistema i od ponedeljka potpuno prelazi na redovan režim - rekao je dr Stevanović.

Dr Mirsad Đerlek je posle njega rekao da je zabrinut jer broj pacijenata ne opada koliko se očekivalo pa se stoga treba pridržavati mera - nositi maske i držati distancu. On je dodao i da država nabavlja višemilionski vrednu medicinsku opremu. Đerlek je naglasio da i da želi da se zahvali na požrtvovanom radu zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji fronta već godinu dana i kojima je sada, kako je rekao, omogućeno i da uzmu povoljne kredite. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...