DOKTOR STEVANOVIĆ APELUJE: "Poštujmo mere - disciplina popušta, sve više pacijenata sa težom kliničkom slikom!"

Novosti onlajn

12. 02. 2021. u 11:07

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar održao je sastanak sa direktorima kovid bolnica, nakon čega se javnosti obratio direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović.

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ АПЕЛУЈЕ: Поштујмо мере - дисциплина попушта, све више пацијената са тежом клиничком сликом!

Foto: Printscreen

- Vrlo smo zabrinuti za dalji razvoj situacije, imali smo trend opadanja broja obolelih. Opada broj ljudi koji su na bolničkom lečenju. Tako da se u unutrašnjosti neke bolnice vraćaju u nekovid sistem. U Beogradu je KBC Zvezdara vraćena u nekovid sistem i KBC Bežanijska kosa se za to priprema.

- Broj obolelih raste poslednjih dana, raste potreba za hospitalnim tretmanom i posebno zabrinjava što su pacijenti sa težim kliničkim slikama - rekao je Stevanović.

Jedan broj inficiranih ima jasne konekcije sa slobodnim aktivnostima, poput skijanja, kafića, na sportskim manifestacijama kao učesnici, kazao je Stevanović i dodao je da je jasno da disciplina popušta.

- Znam da je građanima dosta i da kovid traje godinu dana, ali tako je i onima koji brinu o pacijentima - rekao je direktor.

Situacija je na prelomu

Stevanović moli građane da shvate da prva doza vakcine ne garantuje zaštitu.

- Imamo pacijente koji su se zarazili između doza - kazao je doktor.

- Molim vas i apelujem da se maksimalno pred praznike pridržavate mera. Dajmo vremena vakcinaciji da se svi zaštitimo i vratimo normalnom životu - rekao je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024