GORAN VESIĆ ČESTITAO PORFIRIJU: "Uveren sam da ste dostojni trona Svetog Save"

Novosti online

18. 02. 2021. u 19:52

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je danas izbor vladike Porfirija za novog poglavara Srpske Pravoslavne Crkve.

ГОРАН ВЕСИЋ ЧЕСТИТАО ПОРФИРИЈУ: Уверен сам да сте достојни трона Светог Саве

Zoran Jovanović

Vesić se oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk gde je naveo da ga je vest o izboru novog patrijarha iskreno obradovala.

- Vaša Svetosti, iskreno me je obradovala vest o Vašem izboru za 46. arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha Srpskog.Vašim izborom za patrijarha Sabor episkopa naše crkve ukazao Vam je veliko poštovanje, a ukazana Vam je i Božija naklonost koja se u istoriji ukazivala samo retkim i odabranim pojedincima. Biti srpski patrijarh nikada nije bilo lako, a neće biti ni sada. Iskušenja pred kojima se naš narod i njegova crkva nalaze gotovo uvek naizgled prevazilaze naše ljudske sposobnosti, ali nam nikad nije manjkalo posvećenih ljudi koji se nisu bojali da se uhvate u koštac sa svim izazovima i iskušenjima sa kojima se suočavaju naš narod i Crkva. Duboko verujem da ćete Vi uspeti da iznesete taj težak krst i da ćete mudro rukovoditi kormilom naše Srpske pravoslavne crkve. Znajući koliko ste do sada i kao monah i kao mitropolit učinili za crkvu i naš narod, zaista nemam ni najmanju sumnju da ćete i kao Patrijarh biti na visini poverenog Vam zadatka i od crkve i od Boga i od naroda. U ime Grada Beograda i u svoje lično ime želim Vam da istrajete u posvećenosti našoj crkvi i narodu, uveren da ste dostojni trona Svetog Save i svih pećkih patrijaraha. Na mnogaja ljeta Vaša Svetosti. Aksios! - napisao je Goran Vesić.

U svojoj čestitki, Vesić nije propustio momenat a pomene sve zasluge koje je tokom života stekao Porfirije i istakne kako ne postoji ni najmanja sumnja da će novi poglavar SPC na dostojan način obavljati svoju dužnost duhovnog vođe naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Danas stiže novo zahlađenje, evo gde će padati sneg