LIČNOST BAŠ DOSTOJNA: Čestitka načelnika Ugljevika novom patrijarhu

V. Mitrić

19. 02. 2021. u 15:24

POTPREDSEDNIK Eparhijskog upravnog odbora Eparhije Zvorničko -tuzlanske SPC, Vasilije Perić, inače gradonačelnik Ugljevika, u Republici Srpskoj, čestitao je izbor i ustoličenje novom patrijarhu srpskom, Porfiriju, dosadašnjem mitropolitu zagrebačko -ljubaljanskom i cele Italije.

ЛИЧНОСТ БАШ ДОСТОЈНА: Честитка начелника Угљевика новом патријарху

Foto: V. Mitrić

Perić kaže da je „srpski rod ispunjen srećom, zadovoljstvom i radošću što je Izborni Sveti arhijerejski sabor protekao u najboljem mogućem redu, baš saborno“.

- Sama ta činjenica daje nam sigurnost da će naša majka SPC, saborna i mudra, i dalje biti stožer nad svom svojom duhovnom decom, ma gde oni živeli - kaže Perić.

- Drago nam je, Vaša svetosti, što smo u Vama dobili patrijarha, koji je, ne samo posvećen sve ove godine i decenije rodu, Bogu i otadžbini svojoj, već i ličnost, po obrazovanju, karakteru, stasu i glasu i dostojna da nas predvodi kroz sve što nam se ispreči na putu i da nas hrabri da i sami, kao deo velikog organizma SPC, budemo istrajni i još bolji. Saborno možemo i najvećim nevoljama da stanemo na kraj.

Perić kaže da je „novi patrijarh, ne samol duhovna gromada, već dokazani čoveoljubac, ličnost koja se bori za svaku dušu, po čemu je poznat od prvih monaških dana“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati