VESIĆ NAKON SASTANKA KRIZNOG ŠTABA: Dugo se vodila rasprava oko novih mera, premijerka Brnabić iznela kompromis za vikend

Novosti online

26. 02. 2021. u 11:02

ZAMENIK gradonačelnika Beorgada Goran Vesić potvrdio je da je jutros na Kriznom štabu odlučeno da se za vikend radi do 14 časova.

ВЕСИЋ НАКОН САСТАНКА КРИЗНОГ ШТАБА: Дуго се водила расправа око нових мера, премијерка Брнабић изнела компромис за викенд

Foto Tanjug

Navodi da je premijerka Ana Brnabić iznela kompromisno rešenje između predloga medicinskog dela štaba i predloga Grada Beograda.

- Razgovarali smo o argumentima o predlogu medicinskog dela kriznog štaba da se ne radi za vikend i narednih pet dana, kao i o predlogu Grada Beograda da se striktnije poštuju mere i da se posebno obrati pažnja na skijališta i planine koji su pravi izvor zaraze i zbog kojih imamo i povećan broj obolelih. Dugo se vodila rasprava, a Grad Beograd, odnosno ja lično zalagao sam se za poštovanje postojećih mera, ali i za to da se ne zatvaraju ranije kafići i restorani - kaže Vesić.

Na kraju je, dodaje, premijerka Brnabić iznela svoj predlog, koji je i prihvaćen.

- Premijerka je uložila ogroman napor i predložila je kompromisno rešenje da za ovaj vikend svi restorani i kafići rade samo do 14 sati, to se odnosi i na tržne centre, a da posle 14 sati rade samo apoteke, benzinske pumpe, dostava hrane i prehrambene prodavnice. To je poruka građanima da svi imamo izraženiji nivo odgovornosti, da bi bile moguće relaksacije mera u budućnosti. Zahvalni smo premijerki jer nije sve potpuno zatvoreno, pošto bi to bilo pogubno za privredu i ne bi imalo smisla - rekao je Vesić.

Navodi da Grad Beograd ne može da kaže da je zadovoljan odlukom, ali je podržan ovaj kompromis.

- Imamo veru da, ne da neće biti ponovnog skraćenja, nego da ćemo veoma brzo da razgovaramo i o produženju radnog vremena - zaključio je zamenik gradonačelnika Beograda.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Danas stiže novo zahlađenje, evo gde će padati sneg