TRAŽE PRAVDU ZA DRUGARE: Prijatelji pritvorenih mladića posle tuče u Lapljem selu protestovali i večeras (FOTO)

D. ZEČEVIĆ

26. 02. 2021. u 20:09

ZBOG određivanja jednomesečnog pritvora sedmorici mladića vezano za tuču koja se u ponedeljak dogodila ispred škole u Lapljem selu, njihovi drugari i mladi sa centralnog Kosmeta protestovali su i večeras ispred policijske satanice u cetru Gračanice.

ТРАЖЕ ПРАВДУ ЗА ДРУГАРЕ: Пријатељи притворених младића после туче у Лапљем селу протестовали и вечерас (ФОТО)

Foto: D. Zečević

Uvereni da je jednomsečeni pritvor prestorga mera koja je izrečena njihovim drugarima, mladi su i večeras nosili transparente “Pravda za naše drugare” “Nikad svađa uvek sloga” i druge ..

- Smatramo nepravednim to što im je određe pritvor iako su neki od njih samo svedoci incidenta - govorili su mladi na večerašnjem protestu koji je održan uprkos upozorenju policije da će pisati kazne organizatorima protesta koji su zabranjeni zbog epidemiološke situacije.

I dok opominju da tuča koja se dogodila u ponedeljak između dve grupe mladića nema nikakvu političku pozadinu koja joj je kasnije pripisana, mladi su najavili nove proteste kojima traže oslobađanje svojih drugova za koje tvrde da nisu krivi i da nisu učestvovali u tuči u kojoj je povređeno nekoliko lica, među kojima je i Nikola, sin političara Nenada Rašića.

U sukobu je najteže povređen maloletni I. M. iz Lapljeg sela koji se nalazi na bolničkom lečenju a tuča, uprkos brojnim izjavama da ima politički karakter, zakazana je putem društenih mreža između dve grupe mladih.

Foto: D. Zečević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas