MERE ZA VIKEND SU OPOMENA SVIMA: Dr Darija Kisić o nepažnji zbog koje skaču brojke - "Dođu sa zimovanja, pa hoće u bolnicu preko reda"

Novosti online

27. 02. 2021. u 12:32

DOKTORKA Darija Kisić Tepavčević rekla je u jutarnjem programu na TV Prva da su mere donete za ovaj vikend opomena svima nama.

МЕРЕ ЗА ВИКЕНД СУ ОПОМЕНА СВИМА: Др Дарија Кисић о непажњи због које скачу бројке - Дођу са зимовања, па хоће у болницу преко реда

Foto: Printscreen

- Znamo već više od godinu dana kako se ovaj virus prenosi i kako mi možemo doprineti da se ne zarazimo mi i naša okolina. Virus se prenosi 24 sata, ako nešto radi do određenog vremena ne znači da treba da idemo tamo. Zaista, to nije prebacivanje krivice na druge. Moramo da shvatimo da je isključivo do nas da sprečimo da se zarazimo. Što se tiče mera za ovaj vikend, postavlja se pitanje da li je dovoljno do 14 ograničiti radno vreme, da li je dovoljno samo dva dana tako. Pa, naravno da nije. Virus je odavno prevazišao sve sektore i nemamo vremensku odrednicu do kada će da traje, da li do proleća, leta, jeseni - rekla je doktorka Kisić.

- Ove mere za vikend su opomena za sve nas da kažemo da nije dobra situacija, da je virus tu, da smo nošeni na krilima vakcine koju imamo. To treba svima da bude jasno. Naši lekari su na izmaku snaga. Juče smo pročitali podatak da je preko 600 zdravstvenih radnika pozitivno, 16 je hospitalizovano. Nijedna pojedinačna mera neće doneti rezultate - dodala je.

Prokomentarisala je i organizovanje žurki.

- Ja ne znam kome misle da čine nažao, svima smo željni proslava, ali ispaštamo svi ako se pojedinci neodgovorno ponašaju - kaže doktorka Kisić, a osvrnula se potom i na odlazak na skijanje ove zime.

- Svi znamo da mnogo volimo kad odemo na skijanje, ali zaista ova godina se razlikuje od svih prethodnih. Ko je sebi omogućio takav luksuz da ode na planinu, treba da zna da ne može da se  ponaša kao prethodnih godina jer se mnogi sa planina vraćaju bolesni. Odmah traže smeštaj u bolnici, traže ga odmah i preko reda, i tek tad vide da je virus ozbiljan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara