TRAŽIĆEMO NAJSTROŽE MERE: Doktor Tiodorović otkrio plan za sledeću sednicu Kriznog štaba pa otkrio kada će epidemija biti pod kontrolom

Tanjug

07. 03. 2021. u 12:42

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da će medicinski deo Kriznog štaba i na narednoj sednici, zakazanoj za utorak, tražiti najstrože mere.

ТРАЖИЋЕМО НАЈСТРОЖЕ МЕРЕ: Доктор Тиодоровић открио план за следећу седницу Кризног штаба па открио када ће епидемија бити под контролом

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Tiodorović je rekao da je neophodno tokom naredne sedmice i sledećeg vikenda svesti kontakte na minimum.

Ocenjujući proteklu godinu od pojave prvog zaraženog korona virusom u Srbiji, Tiodorović je ocenio da je bila izuzetno teška i da smo je, kako je rekao, "jedva izdržali".

- U ovom sadašnjem slučaju uključeni su lekari gotovo svih specijalizacija. Stanovništvo je takođe iscrpljeno. Ipak, realno i bez politizacije, mi smo ipak radili dobro, u ovakvim uslovima i više od očekivanog - smatra Tiodorović.

On je dodao da je bilo i grešaka i da kao najveće greške smatra zaražavanje u staračkim domovima i kritične situacije u julu, novembru i decembru.

- Svaka epidemija ima svoj kraj, ali kada će do njega doći, zavisi od dve stvari - zdravstvenog sistema i odgovornosti pojedinca - ukazao je Tiodorović.

On je naveo da će, ako u Srbiji bude vakcinisano tri do tri i po miliona ljudi, uz one koji su već stekli imunitet, to biti između 60 i 80 odsto stanovništva i da će to značiti da je epidemija pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)