100 RUSKIH DISKONT MARKETA: Lanac robe "Mere" iz najveće zemlje na svetu stiže na naše tržište

E. B. Talijan

18. 08. 2020. u 11:30

RUSKI lanac diskont marketa "Mere" dolazi u Srbiju.

100 РУСКИХ ДИСКОНТ МАРКЕТА: Ланац робе Мере из највеће земље на свету стиже на наше тржиште

V.N.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju u Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije u Beogradu na ovome se radi već nekoliko meseci. Sagovornici našeg lista iz PKS i udruženja za zaštitu potrošača ističu da je dolazak svakog novog igrača na tržište dobar zbog jačanja konkurencije, što ima pozitivan efekat i za potrošače i za domaće proizvođače.

Portal "Ritejl Serbia" prenosi da iz kompanije "Mere" najavljuju cene niže za 20 odsto od prosečnih. To je podružnici "Torgservis grupe", osnovane 2009. godine, a trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom "Svetofor". Treća je po veličini trgovačka kompanija u toj zemlji, posle "X5" i "Magnita". Namera im je, ističe portal, da postanu jedan od najvećih lanaca na našem tržištu.
- Do sada smo otvorili 1.500 diskont marketa i poslujemo u 10 zemalja - navode u filijali ruske kompanije u Srbiji. - Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa prosečne površine od oko 1.000 kvadrata.
Kako je navedeno, planiraju da rade direktno s proizvođačima, strogo kontrolišući kvalitet, a imaće nisku trgovačku maržu.
Žarko Malinović, iz Privredne komore Srbije, naglašava da je svaki dolazak novog igrača na tržište poželjan i dobar.
- To je dobro i zbog jačanja konkurencije i zbog potrošača i proizvođača - ističe Malinović za naš list. - Za domaće proizvođače to će biti izazov da budu efikasniji i otvoriće nove mogućnosti za plasman robe. Potrošači će imati bolje uslove za kupovinu.
Sličan stav iznosi i Mladen Alfirović, iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije.
- Mi snažno podržavamo dolazak svake konkurencije, jer je to dobro za potrošače u smislu kvalitetnije robe i pristupačnijih cena - kaže Alfirović za naš list. - Nakon toga može da se očekuje dolazak i drugih, većih trgovinskih lanaca, jer obično kada dođe novi igrač na tržište, ostali ga prate.

VEĆ PRODAJU SRPSKE PROIZVODE


U REGIONU kompanija "Mere" poseduje diskont markete u Rumuniji, a u njihovoj ponudi se nalaze i neki srpski proizvodi. Njihovi prodajni objekti se prostiru na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude do 2.000 raznovrsnih artikala. "Mere" je ulaskom na nemačko tržište bio prinuđen da zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama privremeno zatvori svoje prodavnice. Kompanija planira da, pored Srbije, poslovanje proširi i na tržište Grčke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024