CENA BITKOINA DO KRAJA GODINE 14.000 DOLARA: Analitičari predviđaju novi skok vrednosti kriptovalute

Novosti online

11. 10. 2020. u 08:36

ANALITIČARI Blumberga objavili su još jedan osvrt na situaciju na tržištu kriptovaluta. Nedavno istraživanje otkrilo je da bitkoin može ponoviti scenario posmatran od 2016. do 2020. tokom sledeće četiri godine, prenosi portal SEEbiz.

ЦЕНА БИТКОИНА ДО КРАЈА ГОДИНЕ 14.000 ДОЛАРА: Аналитичари предвиђају нови скок вредности криптовалуте

Foto Ilustracija arhiva

Stručnjaci su primetili da je u poslednje četiri godine prva kriptovaluta porasla u ceni sa 1.000 na 10.000 dolara. Ako se trend ponovi, cena bitcoina mogla bi dostići 100.000 američkih dolara do kraja 2025. godine, navodi se u izveštaju.

Analitičari su istakli da je dugoročni rast vrednosti bitkoina vođen osnovnim faktorima ponude i potražnje.

Do danas je na tržištu 90 odsto - od konačnih 21 miliona - bitkoina. Međutim, ograničena količina jedan je od najvažnijih faktora rasta vrednosti kriptovaluta.

S obzirom na činjenicu da potražnja za ovim instrumentom od strane institucionalnih investitora raste, moguće je predvideti da će se dinamika kretanja bitkoina nastaviti i u narednim godinama, navodi se u izveštaju.

Bitkoin bi se ove godine mogao popeti na 14.000 dolara, predviđaju analitičari, što znači da dotična kriptovaluta ima priliku da ponovi rast iz prošlog juna.

Foto: Free Images Pixabay

Jedan od Blumbergovih stratega, Majk MekGlon, najavio je letos da bi cena bitkoina na tržištu mogla dostići 20.000 dolara do kraja decembra ove godine zbog sve veće aktivnosti Bitcoin Walleta i depresijacije fiat novca.

Džek Dorsi, suosnivač i izvršni direktor Tvitera i osnivač američke platne kompanije Square, kupio je ove nedelje oko 4.709 bitkoina, za što je platio 50 miliona dolara. Kada je vest objavljena u četvrtak, Square je rekao da veruje da je bitkoin "instrument ekonomskog osnaživanja koji omogućuje učestvovanje u globalnom monetarnom sistemu koji je u skladu sa svrhom firme". Ulaganje predstavlja oko 1 odsto ukupne tržišne imovine.

Bitkoin ove godine beleži stalan rast - u skladu s trendom, i trenutno trguje na poznatoj kripto berzi Bitstamp po ceni od 10.881 dolara.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili