BEOGRADSKI AERODROM PROŠAO NAJSTROŽE TESTOVE: Izvedena vežba simulacije prihvata i otpreme putnika

E.B.T.

26. 10. 2020. u 18:20

NOVA infrastruktura Aerodroma "Nikola Tesla" prošla je najstrože testove u operativnoj vežbi u novoj čekaonici za pristup udaljenim pozicijama na aerodromu, saopštio je danas beogradski aerodrom.

БЕОГРАДСКИ АЕРОДРОМ ПРОШАО НАЈСТРОЖЕ ТЕСТОВЕ: Изведена вежба симулације прихвата и отпреме путника

Foto: Novosti arhiva

Testirani su novi infrastrukturni kapaciteti na funkcionalnom i operativnom nivou - navodi se u saopštenju.

- Simulirani su procesi koji odgovaraju realnim uslovima koji prate prihvat, kao i tri scenarija otpreme putnika na let, putem autobusa i novoformiranih pešačkih koridora. U okviru trećeg scenarija simulirano je ponašanje celokupnog sistema u uslovima požara u putničkoj čekaonici, odnosno izvršena je potvrda evakuacionih tokova u vanrednim okolnostima.

Kompanija Belgrade Airport u uvodnim radovima na modernizaciji infrastrukture i proširenju putničkog kapaciteta, podeseća se u saopštenju, izgradila je novu čekaonicu za pristup udaljenim pozicijama, sa ukupno 130 mesta u prizemlju terminala A i dva direktna izlaza na platformu.

- Nekoliko dana nakon ove vežbe, nove čekaonice A7a i A7b biće spremne za operativnu upotrebu, a njihovo korišćenje zavisiće od potreba kapaciteta u skladu sa globalnom pandemijom kovida19 - poručuju iz beogradskog aerodroma.

Pored predstavnika menadžmenta kompanije Belgrade Airport, vežbi su prisustvovali i predstavnici davaoca koncesije, kompanije AD Aerodrom "Nikola Tesla", kao i predstavnici Er Srbje, Direktorata civilnog vazduhoplovstva i granične policije MUP-a.

Sve aktivnosti izvedene su u skladu sa preporukama i merama prevencije od kovida 19, koje su propisale nadležne institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati