POVEĆANJE PLATA I PENZIJA SLEDEĆE GODINE! Siniša Mali građanima Srbije saopštio sjajne vesti

Novosti online

17. 11. 2020. u 20:06

MINISTAR finansija Siniša Mali najavio je povećanje plata, penzija i minimalne cene rada.

ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА И ПЕНЗИЈА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ! Синиша Мали грађанима Србије саопштио сјајне вести

Siniša Mali / Foto Tanjug

- Na pravi način je država reagovala na pandemiju, gledali smo da pomognemo baš privatni sektor. Mi imamo prostora u budžetu da podižemo plate i penzije, koje će se povećati 5,9 odsto za narednu godinu, a biće i povećanja u javnom sektoru, i povećanje minimalne cene rada, rekao je Siniša Mali.

- Imaćemo najveći rast i najmanji pad, i to ne kažem ja nego međunardne institucije.  Imaćemo nikad veći budžet za kapitalne investicije, i to je prava strategija koja omogućava visoke stope rasta. Za narednu godinu predviđamo rast BDP-a 6 odsto, imaćemo deficit u kontroli, makroekonomska stabilnost biće pod kontrolom, 

- Kada se u vreme krize pokažete kao stabilniji, onda postajete privlačniji i za investiranje, i imaćemo  u budžetu sledeće godine novca za podsticaje. Nastavljamo strategiju reindustrijalizacije. Trudimo se da prosečan čovek vidi i oseti boljitak. Idemo u pravom smeru, i to kaže Evropska komisija i MMF. 

- Đilas je rekao da nas u izveštaju Eurostata nema, a oni objavljuju podatke zemlaja u evrozoni ali u bazi podataka Eurostata imate podatke o Srbiji, i to sam rekao, ali neko je pokušao da to izmenu. Podaci Eurostata i Zavoda sa statitiku su identični. Naši rezultati su tu, i to vide građani. 

- Poreska uprava je bila veoma fer i korektna i najavila kontrolu poreza za frilensere. Očekujem i od njih da svoje obaveze izmire. Svako u uređenoj državi mora da plati porez, posle možemo da razgovaramo da li zakoni mogu da se menjaju,a ovo su zakoni iz 2001. i 2003. 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024